Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'deki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ile AK Parti Kadın Kolları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

        Yenişehir Mahallesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen kurum çalışanları, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri adına açıklama yapan Handan Çiftçi, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin bakanlara yönelik tutumlarını kınadıklarını söyledi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya Hollanda'nın uyguladığı muamelenin kabul edilemez olduğunu dile getiren Çiftçi, şunları kaydetti:

        "16 Nisan'da gerçekleşecek olan halk oylaması yurt içi ve yurt dışında gelişmelere yol açtığını görüyoruz. İçeride seçim atmosferine olağan bir hava sürerken dışarıda özellikle Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi AB ülkelerinde akıl ve hukuku zorlayan gelişmelere şahit oluyoruz. Bakanların Hollanda ve Almanya'daki vatandaşlarımızca buluşma toplantıları, uçakların inişleri ve bakanımızın konsolosluğa girişi önlendi, toplanan Türk vatandaşları zor kullanılarak dağıtıldı."

        Hollanda polisinin köpekleri ve atları kullanarak terör estirdiğini vurgulayan Handan Çiftçi, "Hatta özel olarak bir günlük olağanüstü hal ilan edildi. Yaşadığımız gelişmeler bütün dünyayı en az yarım asırdır demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlük gibi cazip kavramlarla kuşatan AB ülkelerinin ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız olduğunu ve gerçek suratını örten maskenin düştüğünü ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

        AB ülkelerinde yükselen yabancı düşmanlığının yakın zamanda AB içinde büyük bir felakete yol açacağına işaret eden Çiftçi, "Bazı AB ülkelerinin Türkiye'de yapılacak halk oylamasında taraf olmaları açıkça ve kabaca içişlerimize bir müdahaledir. Hollanda ve Almanya'nın bu barbar yaklaşımı, ülkemizin aydınlık yürüyüşüne engel olamayacaktır. Bakanlarımıza ve ülkemize yönelik bu barbarca ve hukuk dışı girişimleri şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler