Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - "8. Uluslararası Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Konferansı," Karabük'ün tarihi Safranbolu ilçesinde düzenlenecek.

        Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Aslanlar Şubesinde yaptığı toplantıda, konferansın 21-24 Nisan'da "Miras, Çocuk ve Turizm" başlığı altında yapılacağını bildirdi.

        Avrasya bölgesinin Rusya, Endonezya, Kazakistan, Uzak Doğu ülkelerinin tamamını kapsayan geniş bir bölge olduğunu ifade eden Aksoy, "Bu bölgede 20 ülke var, 20 ülkeden 200'e yakın belediye başkanı, dünya mirasıyla ilgilenen uzman, Safranbolu'ya davet edilecek. Bu toplantıda da ana gündemimiz 'Miras, Çocuk ve Turizm' olacak. Mirası Safranbolu'da çocuklarla buluşturarak, çocukların mirasın farkındalığını hissetmelerini, mirası koruma hususunda bilgi ve gayretlerini, bu toplantı vesilesiyle gündeme getireceğiz." diye konuştu.

        "Turizmi, dünya mirasını korumacılık konusunda nasıl finans merkezi yaptığımızı bu sefer, Avrasya bölgesindeki UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan şehirlere aktaracağız." diyen Aksoy, toplantı süresince 23 Nisan'ın da uluslararası katılımlarla zenginleştirilerek kutlanacağını belirtti.

        - Tarihi Kentler Birliği Karadeniz Bölge Toplantısı

        Aksoy ayrıca, Tarihi Kentler Birliği Karadeniz Bölge Toplantısının, 17-18 Mart'ta belediyenin ev sahipliğinde Karabük Valiliğiyle ortaklaşa düzenleneceğini kaydetti.

        Toplantıya 47 Karadeniz Bölgesi belediye başkanı, 34 Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) uzmanı, 24 mühendis, danışman ve meclis üyesi ile Zonguldak, Bartın, Çankırı, Bolu, Sinop, Trabzon ve Bursa valilerinin davet edildiğini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

        "Yapılacak olan toplantımızın konusu, 'Doğal Kültürel Mirasın Korunması Sürecinde Bölgesel İşbirlikleri'. Safranbolu Belediyesinin yapacağı sunumlarda da korumacılığın uluslararası boyutunu ele alacağız. Korumacılık faaliyetlerimizi uluslararası ringe nasıl taşıyabiliriz, Safranbolu UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmekle, Dünya Miras Alanları Organizasyonuna katılmakla, Türk Dünyası Belediyeler Birliği içerisinde bu ve benzeri çalışmaları yürütmekle, Türk Dünyası Mimar ve Mühendisler Birliği bünyesinde yapmış olduğu çalışmalarda elde etmiş olduğu tecrübeleri diğer Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelere aktaracak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler