Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Görünen o ki Almanya'da Berlin Duvarı yıkıldı ama halen bazen duvarlar birilerinin kafasında devam ediyor. Bu garabetin bir an önce düzelmesini diliyoruz." dedi.

        Olpak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla MÜSİAD tarafından Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) binasında düzenlenen "Gelecek Senin, Sahip Çık" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, çeşitli Avrupa ülkelerinde Türk bakanlara yönelik tavrı kınadı.

        Demokratik değerler ve uluslararası diplomasiye uymayan bir tavırla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Olpak, "Görünen o ki Almanya'da Berlin duvarı yıkıldı ama halen bazen duvarlar birilerinin kafasında devam ediyor. Bu garabetin bir an önce düzelmesini diliyoruz." diye konuştu.

        Olpak, döviz kurunun yüksek veya düşük olmasından etkilendiklerini ancak dövizin hareketinin nereye gideceğinin bilinmemesinden çok daha fazla etkilendiklerinin altını çizerek, "Geçtiğimiz günlerde 4 liraya ulaşan doları bile tolere edebiliriz ama acaba 6'ya mı çıkacak, 2'ye mi inecekten emin değilsek işte bizim asıl belimizi o büker. Yani biz belirsizlikten çok şikayet ederiz." ifadesini kullandı.

        - "İstikrar olmadan yeni hedef belirlenemez"

        Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) yayınladıklarını hatırlatan Olpak, "Şubat ayının endeksi 5 puan bileşik endekste arttı. Bu önümüzdeki aktivitenin canlanarak devam edeceğinin de bir başka göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

        Olpak, bu sürecin devam etmesini beklediklerini, başarının sürdürülebilir olması gerektiğini dile getirdi.

        İstikrar olmadan yeni hedef belirlenemeyeceği gibi mevcut durumun da korunamayacağını vurgulayan Olpak, tarihin de bunun örnekleriyle dolu olduğunu anlattı. - "Sürdürülebilirlik ancak istikrarla gerçekleşebilir"

        Olpak, 28 Şubat'ta, e-muhtırada, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık sürecinde ve 15 Temmuz'da olması gereken yerde durduklarını vurgulayarak, ülkesini seven iş adamlarının milletin yanında olduğunu söyledi.

        Anayasa değişikliği sürecine değinen ve geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları anlatan Olpak, şunları belirtti:

        "Biz iş dünyası olarak Mecliste 16 Nisan'da referanduma sunulmak üzere kabul edilen değişimi bir tercih değil, bir ihtiyaç olarak görüyoruz çünkü geleceğimize sahip çıkmak ancak bir sürdürülebilirlik ancak bir istikrar süreciyle gerçekleşebilir."

        MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı, Hollanda'nın skandal tavrına tepki gösterdi.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da millet olarak birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Avrupa'da bakanlarımıza yönelik muameleler bizlerin her zamankinden daha çok birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacımız olduğunu göstermektedir." sözlerine yer verdi.

        Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın da katıldığı program sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler