Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 14'ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, aralarında öğretmen, mali müşavir ve esnafların da bulunduğu 17 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Tutuklu sanık Ö.K, savunmasında Alaplı ilçesinde esnaflık yaptığını ve "12 yıl önce Fetullah Gülen cemaatiyle tanışarak, sohbetlerine katıldığını" söyledi.

        Toplantıların evlerde yapıldığını ve genellikle dini konuların anlatıldığını ifade eden Ö.K, "Toplantılarda Fetullah Gülen kitapları okunması tavsiye edilirdi. Kurban kesimlerinin, cemaate bağış yoluyla yapılması istenirdi. 17-25 Aralık’tan sonra sohbetlere katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben hiçbir terör örgütüne üye olmadım." diye konuştu.

        Sanık İ.S, tutuklu bulunduğu Kastamonu Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yaptığı savunmasında terörist olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliye talebinde bulundu.

        Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

        Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler