Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) tarafından, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla "Akif'in Nesli İstiklal'den İstikbale Koşuyor" yarışması düzenlendi.

        Üniversitenin spor kompleksinden başlayan bin 500 metre koşusunda öğrenciler, bitiş çizgisine ilk sırada gelebilmek için kıyasıya mücadele etti.

        Yarışmada erkekler kategorisinde Özkan Şahin birinci, Süleyman Karadağ ikinci, Metin Polat üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Havvana Atasever, ikinciliği Hilal Aktürk ve üçüncülüğü Gözde Karakılınç elde etti.

        MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

        Korkmaz, "Çok koşacak mesafe var önümüzde. Ülkemizin koşacağı çok mesafe var ve bu koşuyu bu gençlerimizle yapacağız. Ülkemizin geleceği, demokrasimizin geleceği, özgürlüğümüzün geleceği bu gençler, bu hafta münasebetiyle bugün istiklal ruhunu tekrar canlandırdık." dedi.

        Yarışmayı erkeklerde ilk sırada tamamlayan Özkan Şahin, böyle önemli bir günde düzenlenen yarışmada birincilik elde ettiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

        Kadınlar kategorisi birincisi Havvana Atasever de birinciliğini yakın zamanda kaybettikleri hocaları Ahmet Melek'e adadığını söyledi.

        Rektör Korkmaz, daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler