Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da Kur'an kursu öğrencileri, dersten arta kalan zamanlarını, kendileri için kurulan salonlarda spor yaparak değerlendiriyor.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki protokol çerçevesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün girişimleriyle, Ordu Bölge Yatılı Kız ve Erkek Kur'an Kursu'nda kalan öğrenciler için yeni spor salonları kuruldu.

        Kursta Kur'an öğrenen gençler, boş vakitlerinde salonlarda wushu, kung fu ve tekvando başta olmak üzere birçok sporu yapma imkanı buluyor.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, spor salonlarının Ordu ve Altınordu İlçe müftülüklerinin katkısıyla oluşturulduğunu söyledi.

        Salonları, gençlerin istediği spor dallarına göre şekillendirdiklerini anlatan Genç, gençlerin ayrıca Kur'an kursu bahçesinde futbol, basketbol ve voleybol oynayabileceğini dile getirdi.

        Gençlerin spor sayesinde daha çok sosyalleşeceğini belirten Genç, diğer Kur'an kurslarında da benzer çalışmaların gelecek dönemlerde yapılacağını kaydetti.

        Altınordu Müftüsü Harun Cimitoğlu ise öğrencilere verilen imkanların önemine değindi.

        Kurstaki öğrencilerin spor yapması için iki öğretmenin görevlendirildiğine işaret eden Cimitoğlu, "Burada amaç öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek, zihinlerini ve bedenlerini geliştirmektir." dedi.

        Spor salonlarından faydalanan öğrenciler de kendilerine sunulan imkanlardan memnun olduklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler