Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, kaynakların etkin kullanılması ve halka hizmet olarak yansıtılması için çalışmalarına devam ediyor.

        İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali İbrahim Taşyapan'ın Genel Sekreterlik görevine getirdiği Mustafa Yalçın, kentin yanı sıra ilçelerde de yıllardır aksatılan hizmetleri vatandaşa sunmak için yoğun çaba harcıyor.

        Bu kapsamda ilçeleri ziyaret ederek sıkıntıları tespit eden Yalçın, son olarak Çaldıran ilçesinde projeleri hayata geçirmek için çalışma başlattı.

        Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar başkanlığında kurum amirleriyle bir araya gelen Yalçın, ilçenin ulaşım, üst ve altyapı ile diğer sorunlarını masaya yatırdı.

        Yalçın, yaptığı açıklamada, belediyecilik işinin "gönül işi" olduğunu ve vatandaşa hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

        Başta imar olmak üzere ulaşım, su, kanalizasyon, itfaiye, mezarlıklar, mezbaha gibi işlerin büyükşehir belediyesinin görevleri arasında olduğunu ifade eden Yalçın, işler ertelenerek hizmet üretilemeyeceğini belirtti.

        - "5 yılı 1 yıla sığdırmamız gerek"

        Yalçın, belediyelerin büyük bir imkan ve teşkilatla hizmeti vatandaşa eksiksiz ulaştırmakla yükümlü olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

        "Büyükşehir belediyelerinin yanı sıra ilçe belediyelerinin de vatandaşa bire bir dokunacağı, nefesini ensesinde hissedeceği görevleri var. Bu bağlamda ilçelerimizde toplantılarımızı başlatmıştık. Çaldıran da bizim için çok önem arz eden bir ilçemiz ama burada işi sahiplenen bir ekip olduğunun haberini aldık. Dinç, diri ve heyecanlı olmak zorundayız. Bu heyecanı hiçbir zaman yitirmemek icap eder. Hem terör hem deprem açısından bu yörenin insanları büyük bir travma atlattı. Bunları kapatmak için bir an önce zamanı hızlandırarak iş yapmamız gerekir. Artık kaybedilen zamanı telafi etmeliyiz. 5 yılı 1 yıla sığdırmamız gerek. Bu bakımdan biraz daha hızlı, aynı zamanda usulüne ve tekniğine göre çalışmamız icap ediyor."

        Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dundar ise ideolojik kaygıya kapılmadan, rasyonel ve mantıklı hizmet üreteceklerini anlattı.

        Çalışmalarda plansız ve gereksiz harcamalardan kaçınacaklarını ifade eden Dundar, "Zorluklar ve eksiklikler elbette olacaktır ama önemli olan iyi niyetle bunları aşmaktır. Bu konuda tecrübeyi yeni ediniyoruz. İnşallah vatandaşımızın, şehrimizin sorunlarının en iyi şekilde çözmeye gayret edeceğiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler