Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olan evlerin yıkım çalışmaları sürüyor.

        İlçede yaklaşık 15 gün önce meydana gelen deprem nedeniyle Adıyaman Valisi Abdullah Erin başkanlığında oluşturulan Kriz Masası heyetince, hasar tespit çalışmalarıyla yıkılacak evler belirlendi.

        Depremden en fazla etkilenen Taşkuyu köyünde, kriz masasınca belirlenen ağır hasarlı evler ekiplerce yıkılıyor.

        Köylüler de ekiplerin yıkım çalışmalarına destek veriyor. Depremzede köylüler, evlerinde işe yarayacak malzemelerin tamamını dışarıya çıkarabilmek için çaba sarf ediyor.

        Köy muhtarı Hacı Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman Valiliğinin hasar raporunu paylaşarak, yıkım çalışmalarına ağır hasarlı olan evlerden başladığını söyledi.

        Köyün büyük bir kısmının yıkılacağını belirten Avcı, "Köydeki evlerin yüzde 95'i için yıkım kararı alındı. Mühendisler incelemelerini yaptı, hasar listesi çıkarıldı." dedi.

        - "Çadırlar konteyner ile değiştirilecek"

        AFAD tarafından verilen çadırların kısa süre sonra konteynerlerle değiştirileceğini aktaran Hacı Avcı, yıkım çalışmalarının da kısa sürede tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

        Köylülerden Ramazan Başak da köy halkının büyük bir bölümünün yıkım öncesi evlerindeki malzemeleri alabilmek için koşturduğunu dile getirdi.

        Devletin desteğiyle yaralarını sardıklarını anlatan Başak, "En çok burası etkilendi. Şu anda bütün millet yıkım yapıyor. Evlerine yıkım kararı verilenler, işe yarayan malzemelerini içeriden alıyor. Herkes bir telaş içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yaramızı sardık, bakanlar, valimiz ve milletvekillerimiz yanımıza geldi." ifadelerini kullandı.

        Abdurrahman Tüysüz ise halen ilçede artçı depremlerin sürdüğünü belirtti.

        Köydeki sadece beton evlerin bir kaçının yıkılmayacağını aktaran Tüysüz, "Evlerin yüzde 90'ı yıkılıyor. Sadece yeni yapılan evlerin 3'ü, 5'i kalıyor. Yerine yeni bir köy yapılacak. Millet kendi işine yarayanları, dozerler daha fazla yıpratmadan çıkarmak istiyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler