Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından açılan davada, aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 49'u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanıkların sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

        Duruşmada, eski SDÜ Rektörü İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Talip Türcan, Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı, örgütün sözde "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da aralarında olduğu 49 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

        Duruşmada Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, başka bir FETÖ dosyasında da şüpheli olan eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı tutuklu sanık Halil Karakaoç'a "ByLock" kullanıp, kullanmadığını sordu. Bunun üzerine Karakoç, 2014 yılında bu programı telefonuna yüklediğini ve kullanmaya başladığını itiraf etti.

        Mahkeme Başkanı Yazıcı, daha sonra farklı FETÖ dosyalarında şüpheli olanların bu davada sanık olanlara ilişkin ifadelerini okudu.

        Yazıcı'nın okuduğu ifadelere göre R.D, zaman zaman örgütün toplantılarına katıldığını, burada örgütün il imamı olan Osman Demirhan'ın kendilerine konuşma yaptığını anlattı. R.D, Demirhan'ın örgütün okullarına yardım yapılması için "himmet" adı altında para istediğini de ifade etti.

        - "(Maklube nedir bilmiyorum) deyin"

        Bir dönem örgütün evlerinde kalan M.H. ise ifadesinde Osman Demirhan'ı "il imamı" olarak bildiğini, Demirhan'ın zaman zaman kaldıkları eve gelerek, kendileriyle konuşmalar yaptıklarını söyledi.

        M.H, Demirhan'ın bir toplantıda kendilerine, "Yüksek yerlere bizden birileri gelmeli" dediğini, kendisine de askeri sınavlara hazırlanması için telkinde bulunduğunu öne sürdü.

        Kendisi gibi çeşitli kurumlara gireceklerle mülakat öncesi konuşulduğunu belirten M.H, kendilerine yöneltilen, "Namaz kılıyor musun?", "Üstad kimdir?", "Maklube yedin mi?" gibi sorular sorulduğunda "Cumadan cumaya", "Bilmiyorum", "Maklube nedir bilmiyorum" diye cevap vermelerinin istendiğini belirtti.

        M.H, tutuklu sanık İrfan Boztepe'nin zaman zaman eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ile görüştüğünü bildiğini de kaydetti.

        - "Toplantıya katılanlar birim başkanı oldu"

        Batı Akdeniz Kalınma Ajansında (BAKA) uzman olarak görevli İ.K. de ifadesinde, katıldığı toplantılarda maaşlarının yüzde 10'unun "himmet" olarak örgüte kesilmesinin istendiğini belirtti. Bu toplantılara eski BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'in istediği üzerine katılmaya başladığını ifade eden İ.K, bu toplantılara katılan iki sanığın daha sonra BAKA'da birim başkanı olarak görevlendirildiğini kaydetti.

        İfadelerin okunmasının ardından Cumhuriyet Savıcısı Murat Karakaya, tutuklu yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamını, hakkında yakalama emri çıkarılan sanıklara ilişkin infazın beklenmesini istedi.

        Duruşma yarına ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler