Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Bizim orada Avrupa'daki kardeşlerimizle görüşmek için illa böyle salonlarda, aynı mekanlarda olmamıza gerek yok. Biz onlarla gönülden gönülle anlaşıyor, gönülden gönülle, yürekten yüreğe dayanışma içerisinde bulunuyoruz.'' dedi.

        Akçadağ ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla spor salonunda bir araya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, sabahtan beri Malatya programını sürdürdüğünü belirterek, burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

        Türkiye'nin referanduma gittiğini ve bunun bir parti seçimi olmadığını hatırlatan Kurtulmuş, o veya bu partiye oy verin demediklerini, Türkiye'nin geleceğine oy verilmesini istediklerini söyledi.

        Ülkenin son 15 yılda ekonomik ve siyasi olarak çok önemli gelişmeler kaydettiğinin altını çizen Kurtulmuş, ''Türkiye mevcut sistemiyle yeterince hızlı, yeterince güçlü bir şekilde kalkınamıyor. Türkiye mevcut sistemiyle zaman zaman gün geliyor krizlerle, kaoslarla karşılaşıyor. Zaman geliyor hükümetleri kuramıyor, cumhurbaşkanını seçemiyor, ekonomik krizlerin içerisine giriyor. Dolayısıyla bu mevcut sistemin yürümediğine ilişkin beraber karar veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi adını verdiğimiz bu modelle inşallah milletimiz büyük çoğunlukla 'evet, evet, evet' diyerek Türkiye'nin yolunu açacaktır.'' diye konuştu.

        Türkiye'deki mevcut sistemin vesayetleri yaşattığını ve bunun siyasi yasaklar doğurduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:

        ''12 Eylül'de darbe yapıldığı zaman Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Kriotoyu arıyor, 'Merak etmeyin bizim çocuklar darbe yaptı' dedi. Artık bu memlekette başkalarının çocukları, şunun bunun çocuklarının darbe yapmasını tarihe gömeceğiz."

        Türkiye'nin epey bir zamandır bir takım terör örgütlerinin taarruzu altında olduğunu aktaran Kurtulmuş, ''Bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ denilen eşkiya çetesi Türkiye'nin ayaklarına pranga vurmaya çalışıyor, yolunu kesmeye çalışıyor.'' diye konuştu.

        Bu terör örgütlerinin hepsine her türlü yardımın yapıldığının altını çizen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        ''Bakıyorsunuz adamın elinden uçak savar silah çıkıyor. Bakıyorsun zırhlı araçlar çıkıyor. Bakıyorsun fabrika yapımı bombalar çıkıyor. Kusura bakmayın bunlar Malatya'nın pazarında, Çarşamba pazarında, salı pazarında satılmıyor. Bunları herhalde birileri bunların eline veriyor. Bunları çok sevdikleri için bunların eline vermiyorlar. Türkiye'nin önünü kesmek için ellerine veriyorlar. Bunlar, ananın bir müddet sonra ne FETÖ'nün ismini hatırlayacaksınız ne PKK'nın ismini hatırlayacaksınız ne DEAŞ'ın ismini hatırlayacaksınız. Türkiye'nin yolunu kesmek istiyorlar. Güçlü Türkiye bunları korkutuyor, ürkütüyor.''

        Terörü sona erdirmek, arkasında bulunanlara şamar atmak için milletin ''evet'' dediğini ve Türkiye'nin yolunu açtığını vurgulayan Kurtulmuş, ilk kez referandum yapmadıklarını hatırlattı.

        Son cumhurbaşkanlığı seçiminde Avrupa'nın her yerinde seçim kampanyası yaptıklarını anımsatan Kurtulmuş, bu dönem hiçbir sorunun yaşanmadığını söyledi.

        Kurtulmuş, şöyle devam etti:

        ''Şimdi Allah aşkına ne oldu da birden bire sanki Türkiye seçimi Avusturya'nın, Almanya'nın Hollanda'nın bir numaralı meselesiymiş gibi buradaki referanduma odaklandılar. Keşke arkada tablo olsa göstersek, yansıtabilsek. 2 gün evvel İsviçre'nin Blick Gazetesi yani bizim en çok satan gazetelerden diyelim. Birinci sayfasında büyük bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini koymuş ve diyor ki, Erdoğan'ın diktatörlüğüne son vermek için kocaman bir hayır yazmış. Yahu sen İsviçre'nin koskoca gazetesisin Türkiye Cumhuriyeti'nin halkının yüzde 50'sinden fazlasının oyunu alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanına saldırmak senin haddine midir, hakkın mıdır, senin yapabileceğin bir iş midir? Öyle ki, içerideki hayırcıların gücü yetmedi, herhalde bunu gördüler dediler ki bizde dışarıdan biraz destek verelim. Siz destek verince bu milleti enayi mi zannediyorsunuz? Bu millet sizin o gazetenizin paçavranızın yüzüne baksa niye 'evet' demesi gerektiğini anlıyor ve daha kuvvetli bir şekilde 'evet' diyor. Gelelim Hollanda’ya. Geçen sene Hollanda’da çok kampanya yaptık. Geçen sefer bir şey yoktu da şimdi arkadan birileri düğmenize bastı, düğmesine basılmış bir robot gibi hepsi zıplamaya başladı. Biz Türk bakanları istemiyoruz.''

        Hollanda'nın ''Biz Türk bakanlarının Türklerle görüşmesine müsaade etmiyoruz'' tavrını vatandaşlara aktaran Kurtulmuş, ''İyi de hayır kampanyası yapan PKK'lılara, hayır kampanyası yapan FETÖ'cülere nasıl müsaade ediyorsunuz, nasıl at koşturmalarına müsaade ediyorsunuz. Bunlar herhalde baktılar ki evet çok yüksek. Eveti dengelemek için biraz hayır cephesine destek verelim diyorlar.'' ifadelerini kullandı.

        ''Almanya'nın çok saygın olduğu zannedilen Bild Gazetesi, oda bir manşet atmış'' diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Yazıklar olsun, hakikaten yazıklar olsun. Diyor ki, Türkiye'de bu referanduma ilişkin 'Buraya gelmesinler Erdoğan'ı biz buralarda görmek istemiyoruz' diye manşet atmışlar. Değerli kardeşlerim istedikleri kadar yasaklasınlar. Bizim orada Avrupa'daki kardeşlerimizle görüşmek için illa böyle salonlarda, aynı mekanlarda olmamıza gerek yok. Biz onlarla gönülden gönülle anlaşıyoruz, gönülden gönülle, yürekten yüreğe dayanışma içerisinde bulunuyoruz.''

        Kurtulmuş daha sonra ilçede bulunan Şeyh Ali Kara Türbesi'ni ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler