Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası, Antalya'da başladı.

        Kemer'deki bir otelde Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu (TVGFBF) tarafından düzenlenen şampiyonaya, 177'si kadın, 770'si erkek olmak üzere toplam 947 sporcu katılıyor. Şampiyonada müsabakalar, sağ ve sol kolda, genç kadınlar, genç erkekler, 21 yaş altı kadınlar, 21 yaş altı erkekler, büyük kadınlar, büyük erkekler, master erkekler kategorilerinde yapılıyor.

        Müsabakalarda kadınlar, 45, 50, 55, 60, 65, 70 ve 75, 80 ve artı 80 kilogramlarda, erkekler ise 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 100, 110 ve artı 110 kilolarda dereceye girebilmek mücadele edecek.

        TVGFBF Başkanı Niyazi Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona sonrası bilek güreşi milli takım aday kadrosunun oluşacağını, buradan seçilen sporcuların Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti.

        Bilek güreşinde her sene sporcu sayısının arttığını ifade eden Kurt, "Türkiye'de bilek güreşinin daha çok yaygınlaşması ve tanınması için federasyon olarak bilek güreşini, okul sporlarına dahil etmeyi düşünüyoruz. Bilek güreşinin, bedensel engelliler kategorisinde paralimpik oyunlarda gösteri sporu olarak dahil edilmesi söz konusu." diye konuştu.

        Kurt, Türkiye'nin bilek güreşinde dünyada ilk üç, Avrupa'da ise ilk ikide yer aldığına değinerek, "Türkiye olarak bilek güreşinde çok başarılıyız. Geçen sene dünya ve Avrupa şampiyonalarında kazandığımız madalya sayısı 98. Ülkemizi elimizden geldiğince en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gençlerin bilek güreşine büyük bir ilgisi var." ifadelerini kullandı.

        Şampiyona, 18 Mart Cumartesi günü sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler