Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "anayasayı ihlal" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından 3'ü tutuklu 10 eski askeri personelin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın 8 gün süren ilk duruşması sona erdi.

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, geniş güvenlik önlemleri altında getirilen tutuklu sanıklar, meslekten ihraç edilen Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak ile tutuksuz sanıklar Yarbay Murat Gelen, üsteğmenler Burak Civelek, Vahit Sergisi, İbrahim Arslan ve Ümit Birinci ile astsubay Ahmet Üney ile avukatları katıldı.

        Sabah oturumunda 12 tanığın ifadesini dinleyen mahkeme heyeti, öğleden sonra ise Murat Gelen, Burak Civelek, Vahit Sergici, İbrahim Arslan ve Ahmet Üney'e HTS kayıtlarının raporlarını okuyup, sanıklara görüşlerini sordu. Sanıklar, aleyhlerinde olan ifadeleri kabul etmediklerini söyledi.

        Mahkeme başkanının, tanık ifadelerine karşı diyecekleri olup olmadığını sorduğu sanıklardan İsmail Güneşer, tesadüfen haberi olduğu sözde sıkıyönetim direktifiyle ilgili hiçbir işlem yapmadığını ve yaptırmadığını ileri sürerek, tahliyesini talep etti.

        Veli Ceylan ise "Bu kadar dedikodu ve iftiranın olduğu ortamda mahkemeniz nezdinde gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.

        Darbe teşebbüsünün yaşandığı gece tugay komutanlığının nöbetçi amiri olan Nuri Kıyak da askerlere verdiği iddia edilen kanunsuz bir emir nedeniyle tutulan tutanaktan dolayı yargılandığını belirterek, "FETÖ terör örgütüyle alakam olduğuna dair bir kanıt yok. Bana isnat edilen suçlamaların tamamı tanık ifadelerine dayanıyor. Bana verilen KOKTOD emrini uyguladım. Bunu bana Vali söylemiş olsaydı, ben yine o düzeni uygulamak için işlem yapacaktım. Sekiz aydır tutukluyum. Mesleğimden atıldım. Zaman zaman kendimi anlatmak için mahkeme huzurunda fevri çıkışlarım oldu. Özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

        Mahkeme heyeti, İsmail Güneşer, Veli Ceylan ve Nuri Kıyak'ın üzerlerine atılı kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi ve kaçma şüphesinin olması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler