Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin gelişmesi, kalkınması ve ilerlemesi noktasında değer katacağını belirtti.

        Kimyeci, Antakya'da bir otelde AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan ve bazı parti yöneticileriyle birlikte gazetecilerle 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin toplantı düzenledi.

        Toplantıda konuşan Kimyeci, son 15 yıl içerisinde Türkiye'nin AK Parti hükümetleriyle önemli mesafeler kat ettiğini ifade etti.

        Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en gelişmiş ilk on ülkesi içinde yer almasını hedeflediklerini vurgulayan Kimyeci, "Türkiye'nin dünyanın lider ülkesi olması ve bizden sonra gelen nesillere sıkıntı çekmeden, huzur içerisinde, istikrar içerisinde yoluna devam etmesini desteklemek bağlamında cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini tesis etmek konusunda milletimizin teveccühleriyle ilgili inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin gelişmesi, kalkınması ve ilerlemesi noktasında değer katacaktır." dedi.

        AK Parti Hatay İl Başkanı Atıç ise anayasa değişikliğinin Türkiye'ye getireceği değişim ve dönüşüm fırsatını halk oylamasına kadar halka anlatacaklarını bildirdi.

        Atıç, anayasa değişikliğiyle birlikte Türkiye'de istikrarının sağlanacağının, birliktelik ve uzlaşma ruhunun tesis edileceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler