Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak.

        (Sakarya/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Başbakan Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta, Güney Kore Toprak, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang Ho-In'i kabul edecek.

        - Yıldırım, Çankırı'da Valiliği ziyaret edecek, Milli İrade Meydanı'nda düzenlenecek mitingde halka seslenecek, Karabük Kent Meydanı'ndaki mitingde halka hitap edecek ve Valiliğe ziyarette bulunacak.

        (Ankara/10.30/Çankırı/12.15/13.00/Karabük/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla buluşacak, iki şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, Hasan Güngör Spor Salonu'ndaki "Halkla Buluşma" programına katılacak.

        (Denizli/11.00/13.00/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

        (Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, STK temsilcileriyle buluşacak, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililere hitap edecek, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konferansına katılacak.

        (Elazığ/10.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, balık fabrikasını ve AK Parti Yatağan İlçe Başkanlığını ziyaret edecek, Milas Esnaf Odaları mensuplarıyla bir araya gelecek, Yatağan Termik Santrali'nde incelemelerde bulunacak, sendika temsilcileri ve işçilerle buluşacak, Kavaklıdere'de parti mitingine katılarak Belediyeyi ziyaret edecek.

        (Muğla/09.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sincan Lale Meydanı Kültür Merkezi'nde halkla buluşma toplantısına katılacak, Mamak'ta Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılarak düzenlenecek mitingde halka hitap edecek, Keçiören'de Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (KAR-DER) toplantısına iştirak edecek.

        (Ankara/14.00/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, basın toplantısı düzenleyecek, Şehir Hastanesi inşaat alanında incelemede bulunacak, esnaf ziyaretleri yapacak, Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına katılacak.

        (Eskişehir/10.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valilik ziyaretinde bulunacak, basın toplantısı düzenleyecek, MHP ve BBP il başkanlıklarını ziyaret edecek, Hulusi Seven Sanat Merkezi'nde gençlerle bir araya gelecek.

        (Erzurum/11.45/13.30/15.10/18.00/21.15)

        6- TBMM Genel Kurulunda bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları görüşülecek.

        (TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

        EKONOMİ

        1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çal ilçesinde Belediyeyi ziyaret ederek AK Parti mitingine katılacak, Bekilli ve Baklan'a ziyaret gerçekleştirecek, Çivril'deki mitinge iştirak edecek ve Denizli Platformu ile bir araya gelecek.

        (Denizli/11.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya gelecek.

        (Bitlis/11.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang Ho-In ile 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi imza törenine iştirak edecek ve "Siber Yıldız" ödül törenine katılacak.

        (Ankara/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranlarına ilişkin kararını açıklayacak.

        (Ankara/14.00)

        5- TÜİK, "İstatistiklerle Yaşlılar 2016" bültenini açıklayacak.

        (Ankara/10.00)

        DÜNYA-DİPLOMASİ

        1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

        (Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

        (Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        SPOR

        1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş amatör spor kulüp başkanları ve yöneticileriyle bir araya gelecek, Feriköy Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle buluşacak ve Taksim Spor Kulübünün devir teslim törenine katılacak.

        - 15 Temmuz Gazi ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneğinin yemeğine katılacak Kılıç, Gaziosmanpaşa'da Sporda Yetenek Tespiti ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamındaki programa iştirak edecek, Üsküdar Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarıyla buluşacak.

        (İstanbul/12.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçları oynanacak.

        - Beşiktaş, Vodafone Arena'da Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karşılaşacak.

        (İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

        3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes-Maccabi Fox ve Brose Bamberg-Fenerbahçe maçları yapılacak.

        (İstanbul/20.00/Bamberg/22.45) (Fotoğraflı)

        4- Voleybol CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ilk maçında Arkas Spor, Rusya'nın Dinamo Moskova takımını konuk edecek.

        (İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

        5- Voleybol Kadınlar CEV Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray, deplasmanda Polonya'nın Budowlani takımıyla karşı karşıya gelecek.

        (Lodz/20.00)

        6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 21. haftasında İstanbul Üniversitesi-BOTAŞ, Beşiktaş-Galatasaray, Canik Belediyespor-Girne Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyespor-Yakın Doğu Üniversitesi ve Adana ASKİ-Tosyalı TOYO Osmaniye maçları oynanacak.

        (İstanbul/17.00/17.00/Samsun/17.30/Mersin/Adana/18.00) (Fotoğraflı)

        ÖZEL HABER

        1- YSK'dan 1 milyon 200 bin SMS

        - Yüksek Seçim Kurulu, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde 1 milyon 200 bin vatandaşa SMS, 920 bin vatandaşa e-posta gönderecek

        - Telefon bilgisi ve e-posta adresini sisteme kaydeden seçmenlere gönderilecek mesajlarda kişinin nerede oy kullanacağı, oy kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile kamu spotları ve eğitim filmleri yer alacak

        (Ferdi Türkten/Ankara)

        2- Akaryakıt sektöründe ceza öncesi uyarı sistemi geliyor

        - PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter:

        - "Akaryakıt sektöründe bir suç işlendiğinde doğrudan ceza kesiliyor. PETDER olarak önce Uyarı Sistemi'ni sektöre kazandırmak için kamu ile iş birliğine giderek önemli bir adım attık, uygulama hayata geçerse hem sektörün hem de EPDK’nın yükü hafifleyecek"

        - "Akaryakıt sektörü olarak, artık kaçak ve kayıt dışılıkla anılan bir sektör olmak istemiyoruz. Uygulanabilir cezalar üzerinde çalışmalarımız sürüyor"

        - "10 numara yağ kullanımının azaltılmasında ağır cezalar yerine caydırıcı cezalar ve etkin denetim olmalı"

        (Gülşen Çağatay/Ankara)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler