Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Çanakkale'ye yürüyen 57 gönüllü, Keşan'a geldi.

        Tekirdağ'dan yürümeye başlayan 57. Alay ve Uzunköprü'den yürüyen 15. Hava Bölüğü gönüllülerini, Keşan'da 26. ve 27. Alay gönüllüleri karşıladı.

        Kortej, Tekel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelirken, grupları temsil eden bir heyet de Şehitlik Anıtı'nda şehitler için saygı duruşunda bulundu.

        -"Birlik beraberlik ruhu sonsuza dek devam edecek"

        57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, meydanda yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları'nda 27. ve 57. alayların kara muharebelerinin kaderini belirlediğini söyledi.

        Gönüllülerin, her yıl Çanakkale şehitlerini yürüyüş yaparak andığını aktaran Yılmaz, birlik ve beraberlik ruhunun sonsuza dek devam edeceğini vurguladı.

        Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan da Türkiye Cumhuriyeti topraklarının ve bağımsızlığın kolay kazanılmadığını ifade ederek, gönüllüleri tebrik etti.

        Konuşmaların ardından gönüllü yürüyüş grupları, 18 Mart'ta Çanakkale'deki törenlere katılmak için yola çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler