Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Iğdır merkezli 11 ilde, bir şirket aracılığıyla kamu kurumlarına verilmesi gereken fuel oilin bir kısmını çaldıkları, bir kısmının da düşük kaliteli ürünle değiştirilerek verilmesini sağladıkları ve bu şekilde devleti yüklü miktarda zarara uğrattıkları iddia edilen 7 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir istihbaratı değerlendiren ekipler, Iğdır merkezli 11 ilde kamu kurumlarına fuel-oil olarak bilinen kalorifer yakıtı sağlayan bir şirketin yakıt aktarımları sırasında usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine çalışma başlatıldı.

        Çalışmaların sonucunda bazı kişilerin, kamu kurumlarına kalorifer yakıtı sağlayan şirket tarafından ilgili kuruma yakıt vermek için giden dolu tankerlerin plakalarını, boş tankerlerin plakalarıyla değiştirerek söz konusu kurumlara eksik akaryakıt verilmesini sağladıkları ortaya çıktı.

        Zanlıların, bu yolla kamu kurumlarına verilmesi gereken 120 ton fuel oili çaldıkları, kurumlara aktarılan fuel oilin de maddi değeri ve kalitesi düşük petrol ürünü "asfalt' olarak verilmesini sağladıkları belirlendi.

        Bu şekilde devleti yüklü miktarda zarara uğratan kişilere yönelik operasyon başlatan ekipler, 2'si kamu görevlisi 7 zanlıyı suçüstü yakaladı.

        Zanlıların kullandıkları 2 tanker ve bu tankerlerdeki 19 bin 240 kilogram kalorifer yakıtıyla, 6 plaka ve 14 mühür ele geçirildi.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan kamu görevlisi 2 kişinin de aralarında bulunduğu 6'sı "Kamu zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık", "Resmi belgede sahtecilik", "Rüşvet almak ve vermek" suçlamalarıyla tutuklandı, 1 kişi ise serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler