Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, "Devletin terörle mücadele azmi, bölgeye gelecek yatırımcıları cesaretlendiriyor." dedi.

        Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kamuoyuna duyurduğu "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, Mardin'in Kızıltepe ilçesini ziyaret etti.

        AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Yegin, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

        Bölgede huzurun hakim olduğuna işaret eden Yegin, devletin terörle mücadeledeki kararlılığını bölge halkının sahiplendiğini söyledi.

        Terör sorununun çözülmesinin ardından, çok sayıda girişimcinin yatırım için bölgeye gelmek istediğini anlatan Yegin, şunları kaydetti:

        "Devletin terörle mücadele azmi, bölgeye gelecek yatırımcıyı cesaretlendiriyor. Bölgeye yatırım gelmesi, istihdamın artması açısından çok önemlidir. Bu anlamda devletin çok önemli teşvikleri var. Bölgede büyük bir umut ve beklenti var. İnşallah 16 Nisan'dan sonra yeni yürütme modeliyle beraber Türkiye hedeflerine çok daha hızlı ve güçlü adımlarla devam edecek."

        Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda 5 bin kişinin istihdam edildiğini, bunun yüzde 20 artırmasının hedeflendiğini dile getiren Yegin, "Mardin'de istihdam seferberliğine bir teveccühün olduğunu görüyoruz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler