Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde turizmin yabancı ziyaretçilere yönelik de geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Tek vücut olarak, Sarıkamış'ı dünya markası haline getirmeliyiz. Bunu, ortak akıl oluşturarak bilimsel çalışmalarla yapmalıyız." dedi.

        KAÜ Turizm Fakültesi, Turizm Meslek Okulu ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle düzenlenen "Sarıkamış Kış Turizmi Çalıştayı", ilçenin Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde başladı.

        Prof. Dr. Özcan, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin askerin şehit düştüğü ilçenin, aynı zamanda turizm cenneti olduğunu söyledi.

        Sarıkamış'ta son yıllarda bakanlıklar ve yerel yöneticilerin katkılarıyla önemli projelerin hayata geçirildiğini belirten Özcan, "Tek vücut olarak, Sarıkamış'ı dünya markası haline getirmeliyiz. Bunu, ortak akıl oluşturarak bilimsel çalışmalarla yapmalıyız. Kış ve yaz turizmini yalnızca yerli turist için değil, yabancı turistlere yönelik de geliştirmeliyiz. Batı devletlerinin yanı sıra Kafkas ülkeleri ve Rusya'daki potansiyeli düşünerek turizmi geliştirmeliyiz." dedi.

        Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ise Sarıkamış'a yönelik hedef ve planların, bu tür çalışmalarla ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

        Karaman, "Türkiye'de kaliteli ve güvenli kayağın adresi Sarıkamış'tır. Profesyonel kayakçıların tercih yerlerinin başında Sarıkamış gelir. Türkiye'de sarıçam ormanları ve kristal karı olan tek yer burasıdır. Öz güvenimiz yerindedir." diye konuştu.

        - "Sarıkamış, kısa zamanda kabuğunu kıracak"

        İlçe Belediye Başkanı Göksal Toksoy da kış turizminde istenilen seviyeye gelinmesi için altyapı, çevre düzenlemesi, yatak kapasitesi ve mekanik tesislerle ilgili çalışmaların hızla tamamlandığını bildirdi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığının Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü "Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru" projesine değinen Toksoy, "Projenin tamamlanmasıyla yalnızca Sarıkamış, Kars değil, Erzincan, Erzurum ve bütün ülkemiz kış turizminde çok önemli atılım yapacak. Sarıkamış kısa sürede kabuğunu kırarak, ülkenin ve bölgenin parlayan yıldızı olacak." dedi.

        Protokol üyelerine katılım belgesi verilen çalıştaya, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Yardımcısı Fatih Kıyıcı, "Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizm Koridoru" Genel Koordinatörü Francesco Comotti ve yardımcısı Alex Andreis ile Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karabayır, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizm işletmecileri de katıldı.

        Çalıştay, yarın oturumların ardından yapılacak sunumla sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler