Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında 375 kişinin tutuklu olduğu bildirildi.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, başsavcılıkça başlatılan soruşturmalarda bugüne kadar bin 284 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirtti.

        FETÖ/PDY üyeliği, yöneticiliği ile "6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a Muhalefet" suçlarından halen 375 şüphelinin tutuklu olduğunu kaydeden Kaya, cezaevinden tahliye edilen 64 kişi ile 321 şüpheli hakkında da adli kontrol kararının uygulandığını aktardı.

        Ozan Kaya, soruşturma çerçevesinde 58 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunduğunu, halen 8 kişinin gözaltında tutulduğunu vurgulayarak, soruşturmaların gizlilik içerisinde yürütüldüğünü kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler