Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2 miyar liranın üzerinde bir yatırımla 18 bin 332 konut yapılacağını açıkladı.

        Bakan Zeybekci, TOKİ Başkanı Ergün Turan ile kentteki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

        TOKİ ile uzun süredir Denizli'de dar gelirli ailelere konut üretimi için görüştüklerini, gelen talepler doğrultusunda 20 bine yakın bir konut ihtiyacının ortaya çıktığını belirten Bakan Zeybekci, Denizli ve ilçelerinde yapılacak 18 bin 332 konutun 12 bin 500’ünün kent merkezinde olacağını ifade etti.

        Zeybekci, ilave talep gelmesi durumunda konut sayısını artırabileceklerini, konutlarının önemli bölümünün ise 2 oda bir salon konseptinde olacağını bildirdi.

        Konut yapılacak yerlerden Babadağ ilçesinde arsayla ilgili sıkıntılarının bulunduğunu anlatan Zeybekci, diğer ilçelerde ise ihale sürecinin kısa sürede başlayacağını ve yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini aktardı.

        TOKİ Başkanı Turan da Denizli’de konut üretimi için detaylı bir çalışma yaptıklarını belirtti.

        TOKİ’nin 1984 yılında kurulduğunu 1984-2003 yılları arasında sadece 43 bin konut ürettiğine dikkati çeken Turan, "2003’den itibaren yılda ortalama 43 bin konut üreten bir idare haline geldik. TOKİ'nin 2016’da sadece sosyal konut üretimi 65 bin oldu. 19 yılda 43 bin üretiminden, yılda 65 bin konut üretimine geldik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler