Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının bir siyasi partinin çalışması değil, memleket meselesi olduğunu belirterek, "Her partinin veya 80 milyon herkesin söz söylemesi, gereken düşüncesini açıklaması gerekir. Çünkü bu değişiklik yarınlara ilişkin Türkiye’nin rotasını belirleyecektir." dedi.

        Bakan Yılmaz, bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Yozgat'ta ilk olarak, Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi.

        Daha sonra Yozgat Valiliği'ni ziyaret eden Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında tüm vatandaşların düşüncesini açıklaması gerektiğini belirtti.

        Yılmaz, "Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması, bir siyasi partinin çalışması değil memleket meselesidir. Her partinin veya 80 milyon herkesin söz söylemesi, gereken düşüncesini açıklaması gerekir. Çünkü bu değişiklik yarınlara ilişkin Türkiye’nin rotasını belirleyecektir." dedi.

        Ülkenin diğer en önemli konusunun da eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "Eğitimden daha öncelikli hiçbir konu yoktur. Halk oylamasıyla ilgili hem de eğitimle ilgili Yozgat’ta yöneticilerle bir araya gelerek, sorumlu olduğumuz bölümleri, eğitimi nasıl daha ileriye götürebiliriz onu görüşeceğiz. İnşallah daha iyi bir noktaya eğitimi götüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler