Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Şırnak’ın İdil ilçesinde 2013'te dönemin Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'a eşlik eden polis aracının tırla çarpışması sonucu şehit olan polislerden Serkan Ağca'nın babası Sezai Ağca, halk oylaması etkinliklerine yönelik Hollanda ve Almanya'nın skandal tavrına tepki gösterdi.

        Adana'nın Kozan ilçesinde yaşayan şehit babası Ağca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Claudia Roth’a eskortluk eden polis aracının kaza yapması sonucu oğlunu şehit verdiğini, genç yaşta kaybettikleri evlatlarının acısını yaşadıklarını söyledi.

        Oğlunun o dönem Cizre Emniyet Müdürlüğünde görevliyken Roth'u korumakla görevlendirildiğini anlatan Ağca, "Biz oğlumuzu 24 yaşında şehit verdik. Bana bir başsağlığı bile dilemediler. Onları biz böyle şehit vererek korurken bizim milletvekili ve bakanlarımız Almanya ve Hollanda gibi yerlerde bir sürü engellerle karşılanıyor. Bunları destekleyen ülkeleri ve destekçilerinin hepsini kınıyorum. Türkiye’yi çekemiyorlar. Çekemedikleri için her türlü engeli koymaya çalışıyorlar." diye konuştu.

        Ağca, Avrupalı siyasetçiler Türkiye'yi ziyaret ettiğinde güvenlik güçlerinin onları canları pahasına korumaya çalıştığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

        "Onların polislerinin ise bakanlarımıza ve vatandaşlarımıza yaptıklarını kabul etmek mümkün değil. Benim oğlum 24 yaşında bunların arkasında şehit oldu. Onlar ise bizim bakanlarımızı ülkelerine almamaya kalkıyorlar. Kendi bakanları, hepsi gelsin, Türkiye Cumhuriyeti’nde onlara bir şey olmaz. Ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Bizi çekemiyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Ordumuza, polisimize, devlet büyüklerimize Allah güç kuvvet versin."

        Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan dönemin Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'a 2013'te eşlik eden polis memurlarının aracının kaza yapması sonucu polis memurları Serkan Ağca ve İhsan Civelek şehit düşmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler