Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Şimdi hepinizin önünde güzel bir fırsat var, çocuklarımıza ve torunlarımıza gururla söyleyebileceğimiz şeyler var. 'Türkiye'de demokrasiyi askıya almak istiyorlardı, bütün yetkileri bir adama vermek istiyorlardı, ben gururumla ve onurumla ülkem için, bayrağım için, vatanım için gittim ve hayır oyunu kullandım' deme gururunu yaşayabilirsiniz, yaşayabiliriz." dedi.

        Kılıçdaroğlu, Çine ilçesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ilçe terminal binasının açılışına katılarak, çalışmalarından dolayı belediye başkanlarına teşekkür etti.

        Partisine bağlı belediye başkanlarının hizmet ürettiğini ve yaptıkları her işin de kuruşuna kadar hesabını verebileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde asgari ücretin net bin 500 TL olduğunu belirtti.

        Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da halk oylamasına gidileceğine işaret ederek, sandığa gidilmeden önce herkesin iyi düşünmesini istedi.

        Yarın 18 Mart Çanakkale Zaferi olduğunu ve oradaki şehitlerin herkesin içini yaktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "İsteriz ki bu ülkede huzur, barış olsun, isteriz ki bir arada yaşayalım. Benim gibi düşünmeyenin de söz hakkı olsun. Demokrasi olsun, kadın erkek eşitliği olsun, erkek de kadın da üretsin birlikte bu ülkede huzur içerisinde yaşayalım. Anneler çocuklarını güler yüzle okula göndersinler, her evde tencere kaynasın." dedi.

        Kılıçdaroğlu, halk oylamasında "evet" denmesini isteyen kişilerin neden "evet" dediklerini açıklayamadıklarını belirterek, devletin sigortası olarak nitelendirdiği cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini ifade etti.

        - "Televizyona çıkalım"

        Yeni anayasayla TBMM'nin fesih yetkisinin bir kişide olacağını, bunu da doğru bulmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor.' Ben de şunu söylüyorum, madem ben doğruları söylemiyorum size göre, siz de beni eleştiriyorsunuz gel kardeşim Fransa'daki, Almanya'daki, Hollanda'daki, Amerika'daki gibi medeni insanlar gibi bir araya gelelim oturalım televizyonda konuşalım. O televizyona da gelecek gazetecileri de ben değil siz seçin. Oturup konuşalım, millette bizi dinlesin kim doğruyu söylüyor, kim yanlışı söylüyor, gelsinler. Gelirler mi? Ben de biliyorum gelmezler. Emin olun Allah inandırsın, vallahi de billahi de doğruları anlatıyorum, doğruları söylüyorum. Onlar anlatamıyorlar. Kalktılar bir şey söylediler, kim 'hayır' oyu kullanırsa o teröristtir (dinleyicilerin 'yuh' demesi üzerine) yuh çekmeyelim ama ne tür bir tehlikenin içerisine Türkiye'yi çekmek istediklerini ben size anlatmak istiyorum. Öyle bir tehlikenin içerisine sokuyorlar ki Türkiye'yi, Türkiye sonu belli olmayan bir kulvarın içerisine sokuluyor." şeklinde konuştu.

        - "Değişiklik hepimizi ilgilendiriyor"

        Kılıçdaroğlu, tek adam rejimini istemedikleri, bir kişiye yetki verilmesi durumunda Türkiye'nin sonu belli olmayan bir yere gideceği değerlendirmesinde bulundu.

        1982 yılında gerçekleşen anayasa değişikliği için 'hayır' oyu kullandığını ve çocuklarına bunu gururla anlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Şimdi hepinizin önünde güzel bir fırsat var, çocuklarımıza ve torunlarımıza gururla söyleyebileceğimiz şeyler var. 'Türkiye'de demokrasiyi askıya almak istiyorlardı, bütün yetkileri bir adama vermek istiyorlardı, ben gururumla ve onurumla ülkem için, bayrağım için, vatanım için gittim ve hayır oyunu kullandım' deme gururunu yaşayabilirsiniz, yaşayabiliriz. Bunun partilerle ilgisi yok, bu değişiklik hepimizi ilgilendiriyor. Bunun şahıslarla da ilgisi yok çünkü bu anayasa değişikliği bugünü değil geleceği de ilgilendiriyor."

        Konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, okunan nazar duasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile birlikte terminal binasını hizmete açtı.

        Alanda bulunan bir grup kadının ise "Ben bir laleyim. Var sana da diyeceğim, bırak arama beni elin Hollanda'sında, ben vatanımda Çine'de de yetişirim. Çineli çiçek üreticisi kadınlar" pankartı açtığı görüldü.

        Daha sonra Acarlar Mahallesi'ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, parti otobüsünden vatandaşlara seslenerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkeyi gençlere emanet ettiğini, bu nedenle gençlerden 16 Nisan'da "hayır" demelerini istedi.

        Kılıçdaroğlu, halk oylamasına sunulan yeni anayasada fren mekanizmasının olmadığını, 80 milyonun bu değişikliğe "hayır" diyeceğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler