Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'un 15 Temmuz'da demokrasisine ve milletine sahip çıktığını söyledi.

        Ağbal, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        FETÖ'nün darbe girişimine karşı Bayburt halkının bu meydanda dimdik ayakta durduğunu vurgulayan Ağbal, "Bayburt 15 Temmuz'da demokrasisine sahip çıktı, milletine sahip çıktı. Darbe girişimini yapan alçaklara bu meydandan meydan okudunuz. Bayburtlu yiğittir, merttir. Memleket ne zaman dara düşse sokaklara ilk Bayburtlu çıkar. İstanbul'a, Tekirdağ'a, Sakarya'ya gittim. Oradaki arkadaşlar, 15 Temmuz'da, o gece meydanlara ilk Bayburtluların çıktığını anlattı." diye konuştu.

        Bayburt halkının Anayasa referandumunda "evet" diyeceğini ve oy oranıyla Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alacağına inancının tam olduğunu belirten Ağbal, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz'da olduğu gibi 16 Nisan'da da Bayburt bir destan yazacak inşallah. O gün geldiğinde, oyları verdiğimizde o gece İnşallah Türkiye rekorunu Bayburt kıracak. Biz size güveniyoruz. Rabbim bize nasip etti, bizler sizler gibi şanlı bir millete hizmet ediyoruz. 15 Temmuz'da bu meydanları nasıl doldurduysak 16 Nisan'a kadar inşallah Bayburt ayakta olacak. Bayburt'ta birlik beraberlik içinde AK Partilisi de MHP'lisi de Saadetlisi de CHP'lisi ne diyeceğiz? Evet, evet, evet."

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise Bayburt'un, fiziki sınırları itibarıyla küçük ama içinde barındığı insanların yürekleri itibarıyla çok büyük bir şehir olduğunu aktardı.

        Karaaslan'ın, Bayburt'un, Türkiye ne zaman zor bir dönemeçten geçse, ne zaman iş başa düşse gereğini fazlasıyla yaptığını belirterek, "Yine bir rekor kırmaya var mısınız? 16 Nisan'da Türkiye rekorunu kırmaya var mısınız?" diye sorması üzerine alandaki vatandaşlar "Evet" karşılığını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler