Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yapılması planlanan 50 milyon liraya mal olacak biyogaz tesisi için imza töreni düzenlendi.

        Belediye toplantı salonunda düzenlenen törende projenin koordinatörü Saim Kağıtçı, kurulacak tesis hakkında bilgi verdi.

        Biyogaz üretimi sonucu çiftçilere verimli tarım gübresi sağlanacağını, bu sistem ile hayvan gübresinin kokusunun hissedilmeyecek ölçüde yok olacağını, hayvan gübrelerinden kaynaklanan, insan sağlığını ve yeraltı sularını tehdit eden hastalık etmenlerinin büyük oranda etkinliğinin kaybolmasının sağlanacağını belirten Kağıtçı, "Biyogaz üretiminden sonra atıklar yok olmamakta üstelik çok daha değerli bir organik gübre haline dönüşmektedir. Bölgesel olarak ekonomik fayda sağlamaktadır." dedi.

        Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da ilçenin geleceği için büyük projelere imza atmaya devam ettiklerini söyledi.

        Kurulacak biyogaz tesisinin bölgede tek olduğunu ve 50 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Sopacı, "Kurulması planlanan biyogaz tesisi ile atık bertarafı yapılacak, çevre kirliliğinin azaltılması sağlanacak, organik kökenli atık maddelerden hem enerji hem de atıkların toprağa kazandırılmasına imkan sağlanacak. Gübreden elektrik üretilecek ve istihdam sağlayacaktır." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından Çerkeş Belediyesi ile firma arasında anlaşma imzalandı.

        İmza törenine AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Çankırı Tarım Müdürü Osman Çakır ile firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler