Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'nun Ulubey ilçesinde vatani görevini yapan askerler, memleketlerinden gelen aileleriyle hasret giderdi.

        Ulubey Kaymakamlığınca, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

        Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen program, "Bir Yolcuya" ve "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirin okunmasıyla başladı. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından türkü dinletisinin sunulduğu etkinlikte, "Millet Malı" isimli tiyatro gösterisi de sahnelendi.

        İlçede görev yapan ve kura yöntemiyle seçilen 4 asker, sahnede kendilerini tanıtmasının ardından sunucunun bazı sorularını yanıtladı. Bu sırada perdenin açılmasıyla memleketlerinden gelen ailelerini karşısında gören askerler, duygusal anlar yaşadı. Ailelerine sarılarak gözyaşı döken Mehmetçikler, kavuşma anının tadını çıkararak hasret giderdi.

        - Bin 400 kilometrelik özlem

        Er Caner Çetiner, Edirne'den bin 400 kilometreyi aşarak yanına gelen ailesiyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatani görevinin bitmesine 271 gün kaldığını belirterek, "Sürpriz karşısında çok mutlu oldum ve çok duygulandım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

        Baba Nedret Çetiner ise Edirne Uzunköprü'den Ordu'nun Ulubey ilçesine oğlunu görmek için geldiğini dile getirerek, "Oğlumun görevini bitirmesine baya var. Bu nedenle de program sayesinde özlem gidermiş olacağız. Oğlumu görmek için bin 400 kilometre yol geldim. Oğlumla bir araya gelmek çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip etsin. Kendisini çok uzun süredir görmüyordum, çok güzel oldu." diye konuştu.

        Evli ve bir kız çocuk babası Batmanlı Er Yunus Özhan da anlamlı bir günde kendilerine büyük bir sürpriz yapıldığını ifade etti. 5 aydır görevini yerine getirdiğini ve kucağına kızını almanın mutluluğu içerisinde olduğunu vurgulayan Özhan, kendisini ailesiyle buluşturan herkese teşekkür etti.

        Amasyalı Kaan Nayman da 36 gün sonra teskeresini alacağını dile getirerek, heyecan verici anlar ve unutulamayacak dakikalar yaşadıklarını aktardı.

        - "Askerlerimiz açısından muazzam bir andı"

        Ulubey Kaymakam Vekili Ahmet Turan Erdem, anlamlı bir günde farklı bir etkinlik oluşturmak istediklerini belirterek, "Askerlerimiz belki ilk defa gurbete çıkıyorlar. Aileleriyle görüşmelerine ve hasret gidermelerine vesile olabilmek mutluluk verici. İl Mili Eğitim Müdürlüğümüze de organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Belediye Başkanı İsa Türkcan da askerlerin aileleriyle buluşmasında bir anda askerlik yaptığı döneme gittiğini anlatarak, "Hem bizler hem de askerlerimiz açısından muazzam bir andı. Onlar hiç böyle bir şey beklemiyordu. Aileler de beklemiyordu ama askerlerimiz hiç beklemiyordu. Çok güzel ve duygusal bir ortam oldu." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler