Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 26 Mayıs 2015 tarihindeki bir televizyon programında, "18 yaşına gelmiş bir genç de rahatlıkla milletvekili olabilmeli, belediye başkanı olabilmeli. Şu anda bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye'nin en genç belediye başkanı bizim partimizdir." dediğini söyledi.

        Kaynak, Elbistan ilçesindeki Memur Site Konferans Salonu'nda, AK Parti'nin önceki dönem ilçe başkanları ve yönetimi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen "Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, yeni anayasa ve hükümet sistemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

        "Tek adam" eleştirilerine tepki gösteren Kaynak, "Kendisini yargılatabilecek bir sistemi getiren diktatör olur mu? Kendisini mahkeme önüne çıkartacak, kendisini tekrar milletin denetimine açacak, kendisini meclisin denetimine açacak bir sistem tek adamlık sistemi olabilir mi? Düz ayak yalan söyleniyor, bu yalanlar da yeni değil." dedi.

        Kaynak, aile büyüklüklerinin 25 bakan, 316 milletvekili değil, ailelerinin 26-27 milyon oy veren seçmen, 10 milyon üye ve 80 milyon vatandaş olduğunu söyledi.

        18 yaşla ilgili de değerlendirmede bulunan Kaynak, "18 yaş. Maraşımızın İstiklal Harbi denince ilk akla gelen Sütçü İmam'dır ama ilk şehit 13-14 yaşındaki Çakmakcı Sait'tir. Antep kurtuluşunun da ilk şehidi Şehit Kamil 14-15 yaşındadır. Aceba Erkan İmalı kardeşim Mardin'de teröre karşı vatan topraklarımıza sahip olurken, kaç yaşındaydı? 21. Bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuzdur. Nüfusumuzun tam yüzde 24'ü bırakın 18'i 15 yaşın altıdadır. 18 ile 25 yaş arasında tam 7 buçuk milyon gencimiz var." dedi.

        - "(Kılıçdaroğlu) 18'e ulaşan bin genç de rahatlıkla milletvekili olabilmeli"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Mayıs 2015'te katıldığı bir televizyon programında, 18 yaşındaki birinin milletvekili olabilmesi için "evet" dediğini vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti:

        "Size 18 yaşla ilgili bir görüş okuyacağım. Sonucu soruyor, seçilme yaşının madem gençleri daha çok hayatın içine sokacağız diyorsunuz seçilme yaşının düşürülmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz sayın genel başkan, cevap veren genel başkan diyor ki 18 yaşa düşürülmesine evet, herhangi bir sorunumuz yok. O konuda biz anayasa değişikliği teklifini de verdik. Gençler siyasete ısınacaksa ki Medeni Kanun'a göre, temyiz kudretine yani yanlışla doğruyu bir birinden ayırma yaşı olarak 18 görünüyor. 18 yaşına gelmiş bir genç de rahatlıkla milletvekili olabilmeli, belediye başkanı olabilmeli. Şu anda bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye'nin en genç belediye başkanı bizim partimizdir. "Sizce bunu kim söylemiştir. Bunu bugün çoluk çocuğu milletvekili yapacaksınız diyen 26 Mayıs 2015 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, söylemişi. Ama Kılıçdaroğlu, yukarı çıkan merdiveni inmek için kullanmış. Kılıçdaroğlu, dümdüz yalan söylüyor."

        Kılıçdaroğlu'nun milletin kafasını karıştırmak için yeni bir yalan daha ihdas ettiğini dile getiren Kaynak, bunun da "Cumhurbaşkanı isterse bir imzayla birinin elindeki malını alır bir başkasına verir" sözü olduğunu belirterek. "Sayın Kılıçdaroğlu, bakın biz de okuryazar insanlarız. Biz de susadığımızda su içeriz, hacca umreye giden olursa zemzem içeriz. Ben çayı çok içerim, kahve içeriz, ayran içeriz, şalgam içeriz Allah aşkına sen bu metni okurken ne içiyordun?" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

        "Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye düşmanı, 'Türkiye'nin Avrupa'da yeri yok, başörtüsünün Avrupa'da yeri yok' diyen Cem Özdemir ile oturacak ve diyecek ki 'Ben olsam ben göreve gelirsem Avrupa Birliği özerklik şartını kabul ederim. Yani ülkemizin doğusuna güney doğusunda özerk bölge kurulmasına imkan verilebilinecek. Sonra dönüp bize diyecek ki Cumhurbaşkanı bu sistemle bir kararnameyle eyalet kurabilecek. Bu da bugünlerin icadı yeni bir yalanı."

        (Sürücek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler