Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

        Valilik ve Belediyece düzenlenen program için yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu.

        Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öncülüğündeki grup, ellerindeki meşaleler ve Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi'nden geçerek tekrar Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

        Vali Haktankaçmaz, yürüyüş sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale'de artık geleneksel hale gelen fener alayı yürüyüşüyle bütün şehitleri ve kahraman gazileri şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

        Şehitleri andıklarını ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılını etkinliklerle kutladıklarını vurgulayan Haktankaçmaz, "15 Temmuz'da da vatandaşların ilk meydanlara inen il Kırıkkaleydi. Bugün de çocukluğumuzdan hatırladığımız fener alayını canlandırdı. Çocuklarımızla birlikte çok renkli görüntüler vardı. İnşallah bu tür etkinlikler Türkiye'nin her yerine dağılır. Kırıkkalemiz her alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiye'ye örnek olur." diye konuştu.

        Milletvekili Öztürk ise Kırıkkale'nin vatan, millet ve bayrak aşkıyla yanan bir il olduğunu belirtti.

        Kırıkkale vatandaşıyla, askeriyle, polisiyle ve sivil toplum örgütleriyle her zaman bayrağına ve vatanına sahip çıktığını ifade eden Öztürk, Kırıkkaleli olmaktan gurur duyduğunu anlattı.

        Belediye Başkanı Saygılı da "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Onlar sayesinde bugünlerdeyiz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler