Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Almanya ve Hollanda'da Türkiye'deki anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için "hayır" kampanyası başlatıldığını belirterek "Artık dünyanın birçok ülkesi ve Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye'ye karşı bir şaşı bakış varsa milletimizin bu süreci ona göre değerlendirmesi lazım." dedi.

        Sendikanın Antalya şubesinin Denizli'deki bir otelde düzenlediği il divan kurulu toplantısına katılan Memiş, iş yeri temsilcileriyle istişarede bulundu.

        Memiş, Çanakkale'de 102 yıl önce ecdadın düşmana geçit vermediğini, bu destanda sağlıkçıların da rolünün önemli olduğunu söyleyerek 18 Mayıs'ta Tıbbiyeli Şehitleri Anma Programı'nın 8'incisini düzenleyeceklerini bildirdi.

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bu yıl 18 Mart ruhunun ayrı bir öneminin bulunduğuna işaret eden Memiş, "102 yıl önce ecdadımızın gösterdiği kahramanlıkları, milletimiz 15 Temmuz gecesinde de gösterdi. Yani Çanakkale ruhu, İstiklal şairinin bize öngördüğü, öğütlediği o ruh, Allah'a hamdolsun devam ediyor. Ülkemizi bölmek isteyenlere millet olarak müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        Halk oylaması sürecinde "hayır" diyenlerin "tek adamlıktan" bahsettiğini ve "evet denmesi halinde ülkenin bölüneceğini" iddia ettiğini dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

        "Ama biz şunu açık net biliyoruz ki eğer bugün Hollanda 'hayır' diyorsa, Almanya 'hayırcılara' kapıyı açıp 'evetçilere' kapatıyorsa, artık dünyanın birçok ülkesi ve Avrupa Birliği ülkelerinde Türkiye'ye karşı bir şaşı bakış varsa milletimizin bu süreci ona göre değerlendirmesi lazım. Bu millet aslında Avrupa'dan çok çekti. Hira Dağı'nın çocuklarına Olimpos Dağı'nın çocuklarını şirin göstermeye çalıştılar. Ama biz şunu biliyoruz ki Olimpos Dağı'nın çocukları, Hira Dağı'nın çocuklarını hiçbir zaman zaten kabul etmedi.

        Türkiye'nin yeniden varoluş mücadelesinde millet olarak kahramanlık destanı yazdığımız 15 Temmuz'dan sonra bu ülkenin geleceği için, artık çift başlılığın ortadan kaldırılması için, darbe ve koalisyon dönemlerinin bitmesi için, istikrarlı ve güçlü bir Türkiye için "evet' dememiz gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler