Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ''Mevcut sistem yakın bir zamanda bu ülkeyi taşıyamaz hale gelecektir. Bu sistem geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeni pürüzler doğmasına neden olabilecek sistemdir.'' dedi.

        Bakan Özlü, Lüleburgaz ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Bölge Müdürlüğü'nün restoranında oda, borsa, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

        Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok zorlu süreci geride bırakarak büyümeye devam ettiğini söyledi.

        Türkiye'nin güçlü bir ekonomisinin olduğunu belirten Özlü, her alanda çalışmalar yaparak Türkiye'nin ekonomisini bir adım daha ileriye taşımak istediklerini anlattı.

        Sanayiye teknolojinin enjekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Özlü, ''Sanayimize teknoloji enjekte etmezsek, düşük katma değerli ürünler elde edersek, bizim geleceğimiz çok aydınlık değil. Dolayısıyla sanayimize teknoloji enjekte edecek bir mekanizma kurmaya çalışıyoruz. AR-GE merkezlerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz.'' şeklinde konuştu.

        Ekonomin sağlam temellere sahip olması gerektiğini dile getiren Özlü, bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

        Hükumet olarak çok başarılı bir sınav verdiklerine inandığını anlatan Özlü, anayasa değişikliği çalışmalarını da önemsediklerini aktardı.

        Türkiye'nin güçlenmesi için yeni bir sisteme ihtiyaç olduğuna işaret eden Özlü, konuşmasını, ''16 Nisan referandumunda oylayacağımız anayasa değişikliği ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Yenilenme olmadan büyüme olmaz. Çünkü ihtiyaçlar ve çevresel faktörler değişiyor. Bu nedenle mevcut sistemin yenilenmesi gerekiyor. 16 Nisan'da milletimizin takdirine sunacağımız, anayasa değişikliği paketi aslında bir yenilenmedir. Bir nevi inovasyondur. Dolayısıyla Türkiye'nin yenilenmesini ve daha hızlı büyümesi açısından elzem görüyoruz.'' diye sürdürdü.

        Mevcut hükumet sisteminin Türkiye'yi taşıyamayacak duruma geldiğini vurgulayan Özlü, geçmişte olduğu gibi gelecekte de sistemin sorunlar çıkaracağını belirtti.

        Ülkenin, milletin iş dünyasının ihtiyaçlarıyla uyumlu, oyalamayacak, zaman kaybettirmeyecek yeni bir sistem teklif ettiklerini aktaran Özlü, şöyle devam etti:

        ''Mevcut sistem yakın bir zamanda bu ülkeyi taşıyamaz hale gelecektir. Bu sistem geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeni pürüzler doğmasına neden olabilecek sistemdir. Bizler akıllı insanlarız. Bir sorun çıktığında onu çözebilen insan akıllı insandır. Esas akıllı insan daha sorun çıkmadan sorunu çözebilen insandır. İşte biz de bunu yapıyoruz.

        Ülkemizin milletimizin iş dünyamızın ihtiyaçlarıyla uyumlu, bizi oylamayacak, bize zaman kaybettirmeyecek yeni bir sistem teklif ediyoruz. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın sistemle ilgili sıkıntıları vardır. Önemli olan bu sıkıntıları minimize etmektir. Önemli olan ülkenin hedeflerine uygun noktaya gelebilmektir. Bu bir parti meselesi değil. Bu referandumda milletvekili seçmeyeceğiz, belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu partiler üstü bir meseledir.''

        Bakan Özlü, daha sonra ilçedeki süt ürünleri fabrikasını ziyaret ederek, ek hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler