Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda, HDP'liler ile bir muhtarın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve yataklık yapanların yakalanması amacıyla Başkale ilçe merkezi ve ilçeye bağlı Saçan, Kocaköy ile Atlılar mahallerindeki 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        "Şehit Jandarma Er Şükrü Uyar" adı verilen operasyonda, HDP Başkale İlçe Başkanlığı yöneticileri ile bir muhtarın da aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı.

        Gözaltına alınan zanlılardan bir kalaşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait bir şarjör ve 30 fişek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler