Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı'da, Kadınlar 2. Futbol Ligi ekiplerinden Ağrı Birlikspor kafilesini taşıyan minibüsün devrilmesiyle hayatını kaybeden ve kazadan 3 gün önce doğum gününü kutlayan üniversite öğrencisi Dicle Aslan'ın ölümü, ailesi ve takım arkadaşlarını yasa boğdu.

        Ağrı'dan Malatya'ya gitmek için dün yola çıkan ve Ağrı Birlikspor kadın futbol takımı kafilesini taşıyan Kamil Bayram idaresindeki 04 M 0434 plakalı minibüsün, Patnos-Muş Karayolu'nun Doğansu köyü mevkisinde yan yatması sonucu oyunculardan Dicle Aslan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle ailesi ve takım arkadaşları büyük üzüntü yaşıyor.

        Takımda "uçan kız" ya da "takımın prensesi" olarak anılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) birinci sınıf öğrencisi Aslan'ın, kazadan 3 gün önce doğum gününü kutladığı belirtildi.

        Ağrı Birlikspor yöneticilerinden Özdemir Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım kafilesinin dün Malatya'ya Play Out mücadelesi için giderken kaza yaptıklarını anımsattı.

        Araçta kendisi dahil 17 kişinin yaralandığını belirten Doğan, "Olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldık. Kızlarımızdan Dicle'nin durumu ağırdı. Sevk edildiği Van Lokman Hekim Hastanesindeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı." dedi.

        Dicle Aslan'ın hayat dolu bir kız olduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu:

        "Takımın neşesiydi. Takımda herkes ona 'prenses' derdi. Takımın prensesiydi. Geçtiğimiz çarşamba doğum günüydü. Takım olarak arkadaşları ile üniversitenin kafesinde doğum gününü kutladık. Geçen yıl genç kızlar Muş grubunda 4 maçta 9 gol atarak gol kraliçesi olmuştu. Çok başarılı hayat doluydu. Arkadaşları tarafından sevilen güler yüzlüydü. Çok uyumluydu, küçüklerin ablasıydı. Örnek bir kişiliğe sahipti. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun."

        - "O benim her şeyimdi"

        Dicle Aslan'ın en yakın takım arkadaşı Sedef Saçan ise Aslan ile kardeş gibi olduklarını, ölüm haberinin kendisini yıktığını söyledi.

        "O benim her şeyimdi" diyen Saçan, "Dicle çok eğlenceliydi. Biz ona 'uçan kız' derdik. Çok yardımseverdi, vicdanlıydı. Takımın akıl küpüydü. Arası iyi olmayan kimse yoktu, bütün Ağrı ile arası iyiydi. Onu sevmeyen yoktu. Takımın prensesiydi. Onu kaybettik, çok üzgünüm, yıkıldık." ifadelerini kullandı.

        Aslan'ın cenazesi bugün ailesi, yakınları, takım arkadaşları ve vatandaşların katılımıyla Ağrı Şehir Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

        - Olayın geçmişi

        Konya İdmanyurdu Spor ile oynayacakları müsabaka için Malatya'ya gitmek amacıyla dün Ağrı'dan yola çıkan Ağrı Birlikspor kadın futbol takımı kafilesinin yer aldığı Kamil Bayram idaresindeki 04 M 0434 plakalı minibüs, Patnos-Muş Karayolu'nun Doğansu köyü mevkisinde, sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybedilmesi sonucu yan yatmıştı.

        Kazada sürücü Bayram ile araçtaki 13 kadın futbolcu ve teknik heyetten 3 kişi olmak üzere 17 kişi yaralanmış, oyunculardan Dicle Aslan ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler