Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Burası artık son kale. Hainler, milletimizin düşmanları, bu son kaleyi yıkmak için bütün azimleri ile saldırıyor. Bu, FETÖ'nün, PKK'nın hazırladığı bir kirli oyundur. Bu oyunu 40-50 yıldır hazırlamışlar" dedi.

        Eroğlu, Dinar ilçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde, 21 Mart'ta Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz Bayramı'nın kutlanacağını anımsattı.

        Nevruzu Ankara'daki Arena Spor Salonu'nda kutlayacaklarını belirten Eroğlu, Bakanlık olarak 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurma hazırlığı içerisinde olduklarını ifade etti.

        Türkiye'nin AK Parti hükümetleri sayesinde ekonomik alanda çok ilerlediğini dile getiren Eroğlu, Türkiye'nin daha da büyümesi için durmadan çalışmak zorunda olduklarını vurguladı.

        - "Teröristler İslam'ı kullanarak alçaklık yapıyor"

        Eroğlu, Türkiye'nin dünyanın en stratejik noktasında bulunduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

        "Burası artık son kale. Hainler, milletimizin düşmanları, bu son kaleyi yıkmak için bütün azimleri ile saldırıyor. Bu, FETÖ'nün, PKK'nın hazırladığı bir kirli oyundur. Bu oyunu 40-50 yıldır hazırlamışlar. PKK'yı kim kurdu? Kim destek veriyor? Silahları kim veriyor? Hangi istihbarat örgütleri onları destekliyor? Bakın PKK'ya özel silah fabrikası teslim edildi. PKK'ya silah gönderiliyor. Ayrıca, teröristler İslam'ı kullanarak alçaklık yapıyor. Onların İslam'la falan alakası yok. Onlar, hainlerin maşası durumunda. FETÖ, Almanya, Hollanda, Fransa'da 'Hayır' çıkması için gece gündüz çalışıyor çünkü 'Evet' çıkarsa Türkiye çok daha güçlenecek, bunu iyi biliyorlar. İşte bu yüzden hepimizin ona göre hareket etmesi gerekiyor."

        - "Demirel frene basıyordu, Çiller gaza basıyordu"

        Referandumla beraber Türkiye'nin sistem değişikliğine gideceğini, artık ikili sistemin ortadan kalkacağını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Artık direksiyonu tek kişiye veriyoruz. Eskiden durum bildiğiniz üzere farklıydı. Şöyle düşünün, otomobilde iki direksiyon var ve Tansu Çiller bir tarafa oturuyordu, Süleyman Demirel bir tarafa. Demirel frene basıyordu, Çiller gaza basıyordu. Bu yüzden Türkiye istediği noktada değildi. Yeni sistemle bu ortadan kalkacak ve Türkiye daha da ileriye taşınacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler