Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Humus'taki binlerce Müslümanın Arap'ın, Türkmen'in, tahliyelerine başlandı. Bu insanlar Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonuyla güvenli hale getirdiği ve normal hayatı yeniden başlattığı Cerablus'a tahliye ediliyor. Bizim ne bu vatanı terk etmeye niyetimiz var, ne de gidecek yerimiz var. Biz Eshab-ı Kehf gibi öleceksek burada öleceğiz." dedi.

        Kaynak, AK Parti Afşin ilçe teşkilatına ait ofis açılışında yaptığı konuşmada, bu coğrafyada başlarına neler gelebileceğinin Suriye'de ve Irak'ta görüldüğünü söyledi.

        Suriye'nin Humus kentinde bugün bir dramın yaşandığını hatırlatan Kaynak, şunları anlattı:

        "Bizim güçlü bir devlete ihtiyacımız var. Bu coğrafya cennet bir vatan, verimli toprakları ve çalışkan insanlarımız var. Ancak devletimizin zeminini güçlü hale getirmezsek sonumuzun nasıl olacağını kimse bilmiyor. Suriye'de yeni bir dramın başladığı birgün. Humus'taki binlerce Müslümanın Arap'ın, Türkmen'in, tahliyelerine başlandı. Bu insanlar Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonuyla güvenli hale getirdiği ve normal hayatı yeniden başlattığı Cerablus'a tahliye ediliyor. Bizim ne bu vatanı terk etmeye niyetimiz var, ne de gidecek yerimiz var. Biz Eshab-ı Kehf gibi öleceksek burada öleceğiz. Takyanus'a rağmen burada kalacağız. Çünkü biliyoruz ki Eshab-ı Kehf asla ölmez. Ama Takyanuslar gelir geçer."

        Kaynak, daha sonra AK Parti teşkilatı tarafından EÜAŞ sosyal tesislerinde Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlarla bir araya geldi.

        15 Temmuz'dan sonra ülkede bir beka sorunun olduğunu öğrendiklerini belirten Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "MHP'nin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Bu değişiklik, AK Partinin anayasa değişikliği değildi. Bu değişiklik AK Partili ve MHP'li milletvekillerinin müştereken hazırladıkları bir anayasa değişikliğidir. O sebeple yüzde yüz yerli bir anayasadır, yüzde yüz milli bir anayasadır. Bu anayasayı biz mecliste görüştük. Anayasayı millet yapar diyoruz ve sizlerin önüne getiriyoruz. Anayasamızın diğer maddelerini de arz etmeye çalışıyoruz."

        Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına yetişecek vakitlerinin olmadığını ifade eden Kaynak, şunları söyledi:

        "Kılıçdaroğlu yalanlarına asla biz yetişemeyiz. Bugün basın danışmanıma dedim ki artık uğraşma bizim yalana yetişecek vaktimiz yok. Ama bizim millete göstereceğimiz şeyler var. Bakın ben cebimde taşıyorum 18 maddeyi, okuduğumu anlıyorum. Şu salonda kime versem, okuduğunu anlar. Ama Kılıçdaroğlu hangi kafayla okuyor. Eğer okuyor anlamıyorsa çok vahim bir şey. Okuyor anlıyor, yalan söylüyorsa bu daha vahim bir şey. Kılıçdaroğlu yapmak istediğimizi bence okuyup anlamak istemiyor. Kılıçdaroğlu yapmak istediğimizi bence okuyup anlamak istemiyorsa, Kandil bu anayasa değişikliğinde nerede duruyor. PKK nerede duruyor. Bizim milletimizin tepesine bomba yağdıran, gençlerimizin hakkını gasp etmek için soru çaldıran FETÖ nerede duruyor. PKK miting yapma iznini veren Almanya nerede duruyor. Avusturya, Bulgaristan, Hollanda nerede duruyor. Kılıçdaroğlu, bu saydığım devletlere baksın."

        Kaynak, "Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı adam öldürse sorgulanamaz, yargılanamaz. Hırsızlık, yolsuzluk yapsa yargılanamaz. Gerçekten şimdiki sistemde mahkeme önüne çıkarılamaz. Sadece vatana ihanetle suçlanabilir. Vatana ihanet suçunun da tarifi yok. Şimdiye kadar vatana ihanetle suçlanan bir tane Cumhurbaşkanımız olmuş." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler