Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, terör örgütlerinin köklerinin ağırlıklı olarak yurt dışında olduğunu belirterek, "Bu nedenle operasyonlar gerçekleştiriyoruz ki ülkemizi korumak, güvenliğimizi sağlamak için. Bu tabii Türkiye'nin isteyerek yürüttüğü bir harekat değil, Türkiye'nin zorunlu kaldığı bir harekattır.'' dedi.

        Özlü, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Kırklarelili Astsubay Göktan Özüpek'in isminin verildiği "Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"nin açılış törenine katıldı.

        Törende konuşan Bakan Özlü, bu tür programlarda çok duygulandığını söyledi.

        Özlü, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar ve sürecin zorlu olduğunu anlatarak, yaşanan hadiselerin Türkiye'nin yurtdışında operasyonlar yürütmesini zorunlu kıldığını ifade etti.

        Türkiye'nin oyuna gelmeyeceğini kaydeden Özlü, şunları söyledi:

        ''Terör örgütleri sanki sözleşme yapmışçasına el birliği ile Türkiye üzerinde operasyonlar gerçekleştirmek istiyorlar, İstanbul’da, Ankara'da önemli şehirlerimizde eylemler gerçekleştiriyorlar. Terör örgütlerinin kökleri, ağırlıklı olarak yurtdışında. Bu nedenle operasyonlar gerçekleştiriyoruz ki ülkemizi korumak, güvenliğimizi sağlamak için. Bu tabii Türkiye'nin isteyerek yürüttüğü bir harekat değil, Türkiye'nin zorunlu kaldığı bir harekattır. Suriye'de DEAŞ terör örgütünün ülkenin büyük bir kısmında hakimiyet kurması ve Türkiye sınırlarında egemen olmasının önüne geçmek maksadıyla yürütülen bir harekat. Maalesef bu harekatta değerli kardeşimiz Göktan Bey'i kaybettik. 21 Aralık'ta ben yine Kırklareli'de Göktan kardeşimizin cenaze törenindeydim. Şimdi de isminin bir okula verilmesi ve adının yaşatılması, gerçekten çok anlamlı ve önemli. Bu kararı verenleri tebrik ediyorum.''

        Şehidin eşi Merve Özüpek ise bir Göktan Özüpek'in kolay yetişmediğini belirterek, eşinin adı ile hayat verdiği okulda tüm nesillere ışık olması temennisinde bulundu.

        Eşiyle her zaman gurur duyacağını anlatan Özüpek, "Sizler bu okulun kapısından içeriye girerken, şu sözlerimi hatırlamanızı istiyorum; 'Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyor ise gökyüzü, birileri yaşadığınız günlerin bedelini ödediği içindir.' Umarım her gün pencereden bakıp güneşi gördüğünüzde vatan için canını veren bu yiğitlere, bu kahraman Türk evlatlarına, şükür ve minnet duymayı bir borç bilirsiniz. Çünkü ödenen bu bedeller, anaları evlatsız, eşleri yoldaşsız, yavrularımızı babasız bırakmıştır.'' ifadelerini kullandı.

        Şehidin annesi Sevim Özüpek'in de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

        Konuşmaların ardından Bakan Özlü, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, şehidin annesi Sevim ve eşi Merve Özüpek ile ablası Meltem Akkerman ile diğer yetkililer okulun açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Özlü ve beraberindekiler okulu gezdi.

        - Kültür ve Sanat Evi açıldı

        Bakan Özlü, daha sonra İl Özel İdaresinde yaptırılan Kültür ve Sanat Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

        Burada yaptığı konuşmada, kültürün bir kimlik ve bütünlük olduğunu vurgulayan Özlü, Kültür ve Sanat Evi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

        Bakan Özlü, ardından Kırklareli Valiliğini ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler