Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 33 kişiden 20'si daha adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 20'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        - "F. Gülen" ibareli saat ele geçirildi

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli örgütsel dokümanlarla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in imzasının işlendiği kol saatlerinin de ele geçirildiği öğrenildi.

        "F. Gülen" ibareli saatlerin, Amerika'daki yüksek derecedeki örgüt üyelerince, Türkiye'deki "abi" statüsündeki üyelere, örgüt adına yaptığı eleman ve maddi kaynak temini karşılığında ödül olarak hediye edildiği belirlendi.

        Zanlılardan birinin zabıt katiplerinden sorumlu olduğu, bir diğerinin de askeri liseye alınacak öğrencilerin seçimini yaptığı, bazılarının da çevrelerine 15 Temmuz'u kastederek, "Bu ne ki? Daha neler göreceksiniz." şeklinde beyanlarda bulundukları öne sürüldü.

        - Olay

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce KHK ile kapatılan Silm A.Ş Özel Nilüfer Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptıkları belirlenen 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa ilçeleri ile İstanbul'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 13'ü kadın 33 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 13 kadından 6'sı tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel oldukları, bazılarının da örgüt elebaşının talimatına uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları öne sürülmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler