Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesince "Verdiklerin Daima Senindir" sloganıyla başlatılan proje kapsamında, Ağrı'da okuyan 178 öğrencinin ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacak.

        İzmit'teki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen programda, Ağrı'daki Genç Ali Ortaokulu ile Rahmankulu İlkokulunda eğitim gören 178 öğrencinin isteklerinin yazılı olduğu zarflar ağaca asıldı. Zarfları alan hayırsever vatandaşlar, öğrencilerin taleplerini yerine getirmek için harekete geçti.

        Geçen kasım ayında İçişleri Bakanlığınca Ağrı Diyadin Belediyesine danışman olarak atanan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye örnek olan projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek, "İzmit Belediyesi olarak, vatanımızın her karış toprağının bizim için değerli olduğu bilinciyle hareket ediyoruz." dedi.

        - "Yerel dokunuşlar yapmamız gerektiğine inanıyoruz"

        Ağrı’ya hizmet danışmanlığı yaptığını anımsatan Doğan, "Oradaki ziyaretimizde vatandaşlarla, özellikle çocuklarla bir araya geldik. 'Neden bu çocuklarımız da İzmit’teki yavrularımızın aldığı hizmetleri almasın, sahip olduğu imkanlara sahip olmasın.' dedik. Devletimiz bölgede gerekeni yapıyor, çocuklarımız en az şehrimizdeki okullar kadar güzel okullarda eğitim görüyor. Ama bizlerin de devletimize destek olmamız, yerel dokunuşlar yapmamız gerektiğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Terör nedeniyle Ağrılı çocukların yaşadığı zor günleri zihinlerinden silmek için çalıştıklarını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

        "Diyadin’deki çocuklarımıza Diyadin Çocuk Dergisi'ni hazırlayarak dağıttık. Onlar için etüt merkezleri açtık. Çocuklarımızın sinema hasretini gidermek için cep sineması kurduk. Okul bahçelerine basket potaları yerleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde Diyadinli çocuklarımıza bisikletlerini de hediye edeceğiz. İzmit Belediyesi olarak bir yandan Ağrı için elimizden geleni yaparken diğer yandan da şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarını da dahil ederek yeni projeler üretiyoruz. İnşallah bu projeyle 178 çocuğumuzun hayallerini gerçekleştirmiş olacağız."

        Doğan ayrıca, Genç Ali Ortaokuluna mikroskop ve deney setleri gibi materyaller aldıklarını, Rahmankulu İlkokulu ana sınıfının tadilatı için de çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler