Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO), Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği “Dünden Bugüne Çanakkale Eğitim Gezileri” kapsamında ilk öğrenci kafilesi yola çıktı.

        ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk öğrenci kafilesini uğurlama töreni, MEB Şura Salonu bahçesinde yapıldı.

        Törende konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, “Tarihimizin en şanlı sayfalarından biri olan Çanakkale Savaşı’nı sadece tarih derslerine ait bir konu olarak okuyup geçmenizi değil, anlamanızı istiyoruz.” dedi. Baran, Çanakkale Zaferi ile Türk milletinin gücünü tüm dünyaya ilan ettiğini, İstiklal Savaşı ile de kanıtladığını ifade ederek Çanakkale Savaşı’nın kahramanlık hikayesi olarak dilden dile aktarıldığına dikkati çekti.

        Baran, şöyle konuştu:

        "Bu ülke, Çanakkale ile başlayan Kurtuluş Savaşı ile şiddeti zirve noktasına varan savaşlarda sadece düşmanla değil, yoklukla da savaşmış, güçlü ekonominin önemini kavramıştır. Bu da demek oluyor ki bir ülkenin gücü, sadece askeri kuvvet değil aynı zamanda ekonomisidir, sanayisidir, yetişmiş insan gücüdür, bilimidir, fennidir. İşte bu yüzden Çanakkale’ye gittiğinizde göreceğiniz 'Dur yolcu' yazısına iyi bakın. Birkaç dakika durun ve Çanakkale ruhunu idrak edin.”

        Gençlere ne iş yaparlarsa yapsınlar hakkını vererek çalışmalarını tavsiye eden Baran, böylece şehitlerin bıraktığı mirasa layık olabileceklerini kaydetti.

        ATO Başkanı Baran, konuşmasının sonunda Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli şiirini okudu.

        Ankara Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, geziye katkıları dolayısıyla ATO'ya teşekkür etti. Altındağ Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan mehteran takımı, gösteri yaptı.

        “Dünden Bugüne Çanakkale Eğitim Gezileri”nin bu yılki ilk kafilesine 235 öğrenci ile 15 öğretmen katıldı.

        ATO, bu yıl 5 bin öğrencinin katılacağı gezinin ardından resim, fotoğraf ve kompozisyon yarışması düzenleyecek.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler