Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Şırnak'ta, 22 yıl önce görev yaptığı sırada şehit olan Üsteğmen İbrahim Abanoz'un silah arkadaşları, sosyal medya aracılığıyla haberleşerek şehidin Sakarya'nın Karasu ilçesindeki mezarı başında buluştu.

        Sosyal medya üzerinden örgütlenen 27 emekli asker, 19 Mart 1995'te bölücü terör örgütü tarafından Şırnak'ta şehit edilen silah arkadaşları Abanoz'un mezarının bulunduğu Karasu'ya geldi.

        İbrahim Abanoz'un resminin bulunduğu tişörtleri giyen şehidin silah arkadaşları, Karasu Jandarma Komutanlığını önünde Türk bayrağı açıp, marş eşliğinde mezarlığa yürüdü.

        Abanoz'un mezarı başında dua eden emekli askerler, bu etkinliği her yıl gerçekleştirme kararı aldı.

        Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz'un postası Murat Değirmenci, komutanının Şırnak'ta pusuya düşürülerek şehit edildiğini söyledi.

        Abanoz'un silah arkadaşlarından Burhan Sazak da yaşadıkları duygunun tarifsiz olduğunu, 22 yıldır görüşemediği arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Tatlı ve acı anılarımızın bulunduğu arkadaşlarımızla buluşmanın gerçekten mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun süredir bulaşmak için çaba sarf ediyorduk. 27 arkadaşız ve bizlere yardımcı olan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığına da teşekkür ediyoruz. Bu duyguyu anlatmak çok zor. Buraya, Balıkesir’den, Artvin’den, Sivas’tan, Erzurum’dan gelen var. Buraya toplanmamızın vesilesi olan şehit İbrahim Abanoz komutanımızın ruhu şad olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler