Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bir dizi program için geldiği Burdur'da, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i ziyaret etti.

        Budak, burada yaptığı açıklamada, "Bugün tek bir kişiye bütün yetkilerin verilmesinin bu ülkede rejimin değişikliğiyle ilgili önemli bir adımın atılması demek. Diyelim ki 16 Nisan'da referandum sonucunda 'evet' çıktı. Neyi değiştirecekler? Şu anda yüzde 12,8 işsizlik var. Dış borcumuz 420 milyar dolara ulaşmış. Borcu olmayan bir tek hane halkından bir tek kişi yok." diye konuştu.

        Halk oylamasına ilişkin de Budak, "Böyle bir ortamda, üstelik parlamenter sistem öyle böyle, kör topal bir şekilde giderken, artık meclisin bir kişi tarafından feshedilebileceği noktaya geliyoruz. Halkın iradesini yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bu anayasa değişikliğiyle orayı feshetme yetkisi bir tek kişiye veriliyor. Böyle bir rejime demokratik cumhuriyet, hukuk devleti denilmez. Böyle bir tablo ile karşıya karşıyayız." değerlendirmesinde bulundu.

        Budak, bir grup sessiz çoğunluğun hayır dediğini, bu çoğunluğun seçimin sonucunu belirleyeceğini savundu.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler