Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Nevruz Bayramı dolayısıyla Muş, Bitlis ve Hakkari'de kutlama etkinlikleri yapıldı.

        Muş'ta Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Muş Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen program, Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya’nın nevruz ateşini yakmasıyla başladı.

        Programda, Muş Alparslan Üniversitesi folklor ekibi ve mehteran takımı gösteri sundu.

        Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünyada barışın, sevginin ve kardeşliğin filizlenmesini çok arzuladıklarını söyledi.

        Muş'ta nevruzu coşku içinde halaylarla kutladıklarını anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

        "Ümit ediyorum ki ülkemizin her tarafında böylesine coşkuyla, sevgiyle, muhabbetle kutlanır. Herhangi bir taşkına, provokasyona ve terörize etmeye yönelik bir gayret ve çaba olmaz. Şayet bu yönde herhangi bir girişim söz konusu olursa da bu konuda her zaman olduğu gibi devletin kudretini, otoritesini kamu güvenliğini sağlamak üzere kullanacağımızdan hiç kimsenin asla tereddüt etmemesini buradan ifade etmek istiyorum. Ama ben prensip olarak Muş'lu kardeşlerimin hiçbir provokasyona gelmeyeceğini biliyor ve inanıyorum."

        Programa Garnizon Komutanı Albay Aytaç Öztekin, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

        - Bitlis

        Bitlis Medeniyet Platformunca, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen programda konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, nevruzun, huzur içinde kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlığa sevgi, barış, kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayram olduğunu söyledi.

        Nevruzun birlik ve beraberlik bayramı olarak da bilindiğini ifade eden Durak, şöyle konuştu:

        "Dünyadaki birçok ülkeye mutluluk getiren nevruz, kadim ve saygın bir bayramdır. İnşallah baharın gelişini halaylar çekip kutlayacağız. Türk, Kürt, Laz ve Çerkez'i, bu güzel kardeşliği taçlandırmanın zamanı gelmedi mi? El ele tutuşup halaylar kurarak bunca oynanan oyunu bozmanın zamanı gelmedi mi? Halay çekmenin, oyunu bozmanın ve baharı yaşamanın da zamanı geldi. Bu baharı millet olarak beraber sahipleneceğiz."

        Vatandaşların nevruz ateşinin üzerinden atladığı programda şiirler okundu, halat çekme yarışması düzenlendi ve halaylar çekildi.

        - Hakkari

        İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Programda yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, protokol üyeleri ve vatandaşlar halay çekti.

        Programa Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, vali yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler