Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt Valiliğince Nevruz Bayramı dolaysıyla etkinlik düzenlendi.

        Valilikçe, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Gökhan Ayverdi, yaptığı konuşmada, Orta Asya'dan Balkanlar'daki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan nevruzun her ulusun kendi kültür değerleriyle benimseyip sembolleştirdiği, özü itibari ile baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi.

        Ayverdi, yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi bulunduğunu dile getirdi. Ayverdi, "Yenigün anlamını taşıyan nevruz, kuzey yarım kürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır." dedi.

        Etkilikte, örs ve çekiçle demir dövüldü, nevruz ateşi yakıldı ve günün anlam ile önemini anlatan şarkılar seslendirildi, halk oyunları gösterisi sunuldu. Siirt Belediyesince çorba ikram edildi.

        İlk ve ortaöğretim okullarında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Yunus Koç, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Kültür Turizm Müdürü Remzi Uslu tarafından verildi.

        Etkinliğe, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler