Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Türkiye 1982'den beri bir yönetim tartışması içinde. Bu referandum sürecinin ardından bu tartışmalar da artık son bulup Türkiye'nin önüne bakması gerekiyor." dedi.

        Usta, Çarşamba-Ayvacık minibüs durağını ziyaret ederek, şoför esnafı ile bir araya geldi.

        Ardından Çarşamba Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Usta, oda başkanlarının sorunlarını dinledi.

        Oda başkanlarının verilen kredilerden yararlanamadıkları söylediklerini belirten Usta, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

        Usta, özelikle 2011-2012 yıllarından itibaren yürütülen anayasa tartışmalarında devletin temel niteliklerini, milli, üniter devlet yapısını belirleyen ilk 4 maddede kendileri dışındaki siyasi partilerde hemen hemen bir uzlaşı olduğunu bildirdi.

        Anayasada "Türk vatandaşı tanımı" bulunduğunu anımsatan Usta, şunları söyledi:

        "Türkiyeli' diye bir tanım getirilmeye çalışıldı. Oradaki değişikliklerle de federasyona kapı açılacak değişiklikler gündemdeydi hep. Bu anayasa değişikliği bu tartışmaların hepsini gündemden kaldırıyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak en önem verdiğimiz konu bu. Milli devlet, üniter yapı ile ilgili veya Türk vatandaşlığı tanımı ile ilgili, Türkçe'den başka bir eğitim dilinin kabul edilmemesiyle ilgili, geçmişte yapılan ve bizim dışımızdaki siyasi partilerin de meylettiği o endişelerin, sıkıntıları tamamen ortadan kaldıran, onların hepsini garanti altına alan, onlarla ilgili olumsuz hiçbir şey içermeyen bir değişiklik. Türkiye 1982'den beri bir yönetim tartışması içinde. Bu referandum sürecinin ardından bu tartışmalar da artık son bulup Türkiye'nin önüne bakması gerekiyor."

        Daha sonra ilçede esnaf ziyaretlerinde bulunan Usta, vatandaşlarla sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler