Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Memlekette huzurun daim olması için büyük bir mücadele verilmektedir. Parolamız kardeşliktir, bunu herkes bilmektedir." dedi.

        Bakan Soylu, Siirt'in Eruh ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığında yeni alınan 110 Güvenlik Korucusu için düzenlenen yemin töreninde, devletin daha önce de terör konusunda çok önemli mücadeleler ortaya koyduğunu, operasyonlar yaptığını, çatışmalara girildiğini ve büyük başarılar elde edildiğini söyledi.

        "Ancak bugünkü mücadelemiz tamamen başkadır." diyen Soylu, her şeyden önce Cumhurbaşkanı ve Başbakanın talimatıyla yapılan operasyonlarda, bütün müdahalelerde, çatışmalarda ve çalışmalarda hukukun üstünlüğünün esas alındığını vurguladı.

        Terörle mücadele ederken, terörle vatandaşın ayırt edildiğini, hiçbir vatandaşın kılına dahi zarar gelmemesi için azami özen gösterildiğine dikkati çeken Soylu, kanun dışı hiçbir müdahale yönteminin kendileri için bir seçenek olmadığını ve asla olmayacağını belirtti.

        - Türkiye terörü bitirmekte kararlı

        "Huzur ve güven için başladığımız, vatandaşlarımızın terörle mücadele sırasında günlük hayatlarını aksatabilecek ekonomik ve sosyal hayatlarında sıkıntı yaratabilecek her türlü karar ve davranıştan uzak durulduğunu, bu konuda emniyet güçlerimizin azami hassasiyet gösterdiğini bilmenizi istiyorum." diyen Soylu, bütün güvenlik birimlerinin PKK, KCK, YPG ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğini, mücadelenin bu gün olduğu gibi yarın da hukuk içerisinde son terör etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini bildirdi.

        Türkiye'nin terörü bitirmeye kararlı olduğunu, bundan da asla geri dönüşün söz konusu olmadığına işaret eden Soylu, Türkiye'nin sadece terörle değil, terörizmle de mücadele ettiğini aktardı.

        Soylu, şöyle devam etti:

        "Sosyal, gençlik ve eğitim politikalarımızla özelikle cazibe merkezi projelerimizle Doğu ve Güneydoğu'yu gerçek güzellikleriyle görebileceğimiz, yaylalarında şenlikler düzenleyeceğimiz, ovalarında, dağlarında piknik yapacağımız, kalkınmış müreffeh, üreten, ürettiğini dünyaya satabilen merkezler haline gelebileceğimize inanıyoruz. Gençlerimiz, terör örgütünün sonu belli olmayan maceralarına ortak olmayı değil iş istemektedir. Türkiye ortaya koyduğu bu kalkınma hamlesiyle inşallah gençlerimiz de iş ve istihdamla buluşacaktır. Terörizmle mücadelenin en büyük ana hedeflerinden biri de elbette budur."

        Yeni cazibe merkezi programıyla sadece Siirt'te 7 bin insanın iş bulacağını aktaran Soylu, gençlerin yarına ve geleceğine umutla bakacağını dile getirdi.

        Soylu, "Ben İçişleri Bakanıyım ve yaklaşık 6 aydan beri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini geziyorum. Çarşıda esnafla buluşuyorum ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşuyoruz. Zaman zaman ev ziyaretleri yapıyoruz. Buralarda gördüğümüz şudur ki insanlarımız bu hain terör örgütünden kurtulmak için devletin yanında yer almaktadır." dedi.

        Memlekette huzurun daim olması için kardeşliğin, birliğin, üretimin, zenginliğin, aşın ve geleceğin en büyük parolası olabilmesi için büyük bir mücadele verildiğini anlatan Soylu, "Parolamız kardeşliktir, bunu herkes bilmektedir." ifadelerini kullandı.

        Milletin teröre karşı artık büyük bir irade ortaya koyduğunu dile getiren Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Milletvekili olduğunu iddia eden ama aslında terör örgütünün vekili olan malum partinin elemanları milletvekilleri bu bölgede inanın rahat gezemiyorlar. Eskidendi o. Artık millet terörün, bu insanlarımızın karşı karşıya kalkmış olduğu işsizliğin hesabını soruyor. Artık millet bu ülkede belediyelere devlet olarak aktarılan, millet olarak verdiği vergiler ama dağa gönderilen, teröriste aktarılan, hizmet olarak millette dönmeyen, kanalizasyon, yol, sokak, asfalt ve çocuklarımıza park olmayan ve bu hizmetleri yapmayanların hesabını açık bir şekilde soruyorlar. Artık esnaf onları görünce kepenkleri kapatıyor ve yüz çeviriyor. Bu irade önemlidir, çünkü millet arkanızda olduktan sonra her meseleyi hal edersiniz."

        Milletin artık hizmet üretmek yerine terör örgütüne yardım eden, para gönderen, çocukları dağa kaçıran ve kaçırmasına aracılık eden, araçlarıyla örgüte silah taşıyan belediyelerden, bozuk yollar ve akmayan sulardan bıktığına dikkati çeken Soylu, devletin bu meseleye el attığını, milli iradeyle birlikte teröre bulaşmış belediyelere görevlendirme yaparak yeniden hizmet üretir, yol ve altyapı yapar hale getirdiğini kaydetti.

        "Milletimiz yatırım, gelişme ve çocuklarının güven içerisinde okullarına gidip gelmelerini onlar iyi bir doktor, mühendis ve avukat olarak yetiştirmek istemektedirler." diyen Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "Yüksekova'daki havalimanını yaparken terör örgütü o inşaat yapılmasın diye elinden geleni yapmıştır. Mühendisleri ve işçileri kaçırmış, iş makineleri yakmıştır ve milletin değil PKK'nın sözcüsü olan parti tek kelime etmemiştir. Milletten yana değil Kandil'den yana olmuştur. 7 Haziran'da insanları kanlı musluklarıyla evlere gönderilen mektuplarla tehdit eden o karanlık zihniyetin amacını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Onların amacı bu ülkeye hizmet etmek değil, onların amacı vatandaşın selameti değildir. Bilinmelidir ki bu PKK'yı bu topraklardan hep birlikte silip atacağız. Bu milletin projesi, milli iradenin ortaya koyduğu karardır. İşte bu evlatlarımız bunu temin etmek için göreve talip olmuşlardır. Ana baba duası, kardeş, aile duası makbuldur."

        Soylu'ya ilçe merkezine gidişi sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

        İlçe merkezinde esnafı ziyaret eden Soylu, bölgede terör örgütünün temizlenmesiyle ticaretin artacağına vurgu yaptı.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler