Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da güvercin hırsızlığı nedeniyle tartıştığı kişiyi tüfekle ateş ederek öldürdüğü ileri sürülen sanığın müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Uğurcan Aladağ (22) ile maktul Sinan Gül'ün (34) ağabeyi İnan Gül ve avukatları katıldı.

        Aladağ savunmasında, olaydan yaklaşık 2 hafta önce arkadaşıyla mahalledeki bir kişinin evinin damındaki 6 çift güvercinini çaldıklarını söyledi.

        Daha sonra mahallede tekel bayi işleten Sinan Gül’ün kendisi ile arkadaşını çağırdığını belirten Aladağ, “Bize '15 çift güvercin çalmışsınız, her güvercin için biner liradan toplam 15 bin lira para vereceksiniz, vermediğiniz takdirde seni ve aileni öldürürüm' dedi. Ben de 'tamam, cezamız neyse çekeriz' dedim. Hatta 'şimdi ben sana bir ceza keseyim' diyerek bir kılıç çıkardı. Elimi masaya koymamı istedi. Tam kaldırıp vuracak gibi yaptı. Arkadaşım 'tamam abi biz zararı karşılarız' deyince bıraktı." ifadesini kullandı.

        Bu olaydan birkaç gün sonra Sinan Gül'ün evine geldiğini aktararak şunları kaydetti:

        "Annem ve babam 'sen dışarı çıkma' dediler. Onlar Sinan ile görüşüyorlardı. Birden annem bayıldı. Sinan da 'numara yapma kalk' diye anneme bağırdı. Babamın yakasından tuttu. Sinan'ın belinde tabanca vardı. Çekecek gibi yaptı. Ben de bunun üzerine evdeki silahı alarak merdivenliğin başına çıktım. Aramızda yaklaşık 20 metre kadar bir mesafe vardı. Kafasının üzerine doğru bir el ateş ettim. Ben ateş edince Sinan avludan çıkıp kaçtı. Öldürme kastıyla hareket etmedim. Korkutmak için sıktım ancak isabet etmiş."

        İnan Gül ise sanıktan şikayetçi olmadığını aktararak "Kardeşim Sinan'ın zorla kimseden para almaya ihtiyacı yoktu. Sinan'ın tabancası da yoktur. Ben şikayetçi değilim. Allah'ından bulsun," dedi.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Denizli Mahallesi'nde 9 Ocak'ta çıkan tartışmada, Sinan Gül'ü öldürdüğü iddia edilen Uğurcan Aladağ gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler