Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

        Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Çukurca ilçe merkezinde PKK/KCK terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen şahıslara yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda E.G, H.A, K.T, Z.A, Z.E, E.A, A.Y. ve yaşı küçük olan Ş.Ç, D.E, T.Y. isimli 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Şahısların yapılan ikamet aramalarında çok sayıda örgütsel dökümana el konulmuştur. E.G, Z.A, Z.E, H.A, K.T, E.A isimli şahıslar 17 Mart günü çıkarılmış oldukları adli makamlarca 'Adli Kontrol Uygulama Tedbirleri Kararı' ile serbest bırakılmış, A.Y. isimli şahıs ise 18 Mart günü çıkarılmış olduğu adli makamlarca tutuklanmış, yaşı küçük olan Ş.Ç , D.E ve T.Y. isimli şahıslar ise Cumhuriyet Savcısı talimatı ile alınan ifadelerinin ardından ailelerine teslim edilmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler