Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'nun Seben ilçesindeki Nevruz Tepesi'ne 500 yıldır her 21 Mart'ta nevruz ateşi yakılıyor.

        Nevruz Bayramı kutlamaları Seben ilçesinde bulunan bin 440 rakımlı Nevruz Tepesi ile tepenin ayağında bulunan Alpağut köyünde kutlandı.

        Saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Nevruz kutlamaları, köyde ve Nevruz Tepesi'nde eş zamanlı olarak yakılan Nevruz ateşiyle devam etti.

        Nevruz ateşinin yakılmasının ardından protokol üyeleri örs üzerinde sembolik olarak demir dövdü.

        Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, baharın ve doğanın uyanmasının müjdecisi ve yayla göçünün başlangıcı olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı'nın ilçede bulunan Nevruz Tepesi'nde yakılan ateşle 500 yıldır kutlandığını söyledi.

        Özbağ, "Bizim atalarımız Orta Asya’dan Türkiye’ye, Anadolu’ya geldiklerinde bir boy oradan Seben’e yerleşmiş. Osmanlı’nın yeniden şahlanışına yeniden dirilişine biz de Çelebi Mehmet’i Seben’de muhafaza ederek, söz sahibi hak sahibi olmuşuz. 21 Mart malum olduğu üzere Türkistan’da, Türkiye’de, Anadolu’da, Ergenekon’dan çıkış, baharın müjdecisi olarak kutlanmakta." dedi.

        Seben Kaymakamı Tahir Yılmaz ise adı ne olursa olsun bayramların Türk kültüründe hep birleştirici bir gücü olduğunu kaydetti.

        Bayramlarda kin ve nefretlerin unutulduğunu sevgi, dostluk ve barışın baş tacı olduğunu dile getiren Yılmaz, "Nevruz baharın müjdecisidir. Uzun geçen kışın ardından, yıpranmış yanlarımızın tamiridir. En eski bayram bir ayrışma unsuru değil bizi birbirimize bağlayan bir bağdır. Birbirimizi doğru anlamak için bir vesiledir." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından yumurta yeme, ağızda yumurta ile yürüme ve değnekle yürüme yarışları yapıldı.

        Nevruz Bayramı kutlamasına katılan vatandaşlar Bolulu sanatçı Ramazan Çelik'in söylediği şarkılar eşliğinde, Nevruz ateşinin etrafında çiftetelli oynadı.

        Kutlamalar havai fişek gösterisi ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler