Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi, Atatürk heykelinin Tekirdağ'a nakli sırasında ortaya çıkan görüntüler için "Bu ülkenin duyarlı tüm vatandaşlarının, heykelin zarar görmesini engellemeyi amaçlayan ancak sanat atölyesi çalışanlarının dikkatsizliğiyle geçici de olsa uygunsuz bir görüntüye yol açan bu durumu değil, yapılmaya çalışılan manipülasyonu ve art niyeti çok açık bir biçimde gördüğünü biliyoruz." açıklaması yaptı.

        Süleymanpaşa Belediyesi, Edirne'deki bir heykeltıraşa yaptırılan Atatürk heykelinin Tekirdağ'a nakliyesi sırasında baş bölümünün poşetle kapatılması görüntülerinin medyaya yansımasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamada, sanat atölyesi çalışanları tarafından heykelin korunması amacıyla uygulanan yönetimin yanlış olduğu vurgulanarak, durumla ilgili manipülasyon oluşturulmaya çalışıldığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

        "Atatürk'ün yok sayılmaya çalışıldığı, en büyük eseri olan cumhuriyetin darbe olarak nitelendirildiği bir dönemde ilimizin en büyük anıtı olarak yüce Atamızın büstünü Tekirdağ'a kazandırmış olmak bizi gururlandırıyor. Tüm Tekirdağlıların da bizimle birlikte bu gururu paylaştığına eminiz. Nasıl bakmak isterseniz öyle görürsünüz, biz ve vatandaşlarımız bu özel anıta baktığımızda ulusuna özgür ve bağımsız bir ülke armağan etmiş büyük bir lider görüyoruz.

        Bu ülkenin duyarlı tüm vatandaşlarının, büstün Edirne'den nakliye işlemi sırasında heykelin zarar görmesini engellemeyi amaçlayan ancak sanat atölyesi çalışanlarının dikkatsizliğiyle geçici de olsa uygunsuz bir görüntüye yol açan bu durumu değil, yapılmaya çalışılan manipülasyonu ve örtüyle gizlenemeyecek bir art niyeti çok açık bir biçimde gördüğünü biliyoruz. Atatürk'ü ve tüm ulusumuza emaneti olan cumhuriyetimizi korumaya, sahip çıkmaya ve ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler