Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gezi Parkı olaylarını anımsatarak, ''O gün Almanların Yeşil Partisi gelip, o meydanlarda, o parklarda boy gösterenler, piyanolarını koyup, resital verenler bugün bakıyoruz ki istihbarat başkanlarıyla '15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin arkasında FETÖ yok.' diyor. Anlaşılıyor ki arkadakilerin maskeleri düştü, boy gösteriyorlar." dedi.

        Bakan Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Doğanşehir ilçesinin girişinde partililer ve vatandaşlar tarafından karşıladı.

        Doğanşehir Belediyesi önündeki meydanda halka seslenen Tüfenkci, ülkede her şeyin güzel gittiği bir dönemde birilerinin sistemi manipüle etmeye çalıştığını belirtti.

        Gezi Parkı olaylarının 3-5 ağaç bahane edilerek, çıkarıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, ancak meselenin ağaç meselesi olmadığını daha önce de söylediklerini ifade etti. Kendileriyle görüşmeye gelenlerin 'Kanal İstanbul'u, üçüncü havalimanını, Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapamazsınız' diye görüş belirttiklerini aktaran Tüfenkci, meselesinin ülkeyi birilerine peşkeş çekme, Türkiye'yi çökertme meselesi olduğunu kaydetti.

        Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

        ''O gün Almanların Yeşil Partisi gelip o meydanlarda, o parklarda boy gösterenler, piyanolarını koyup, resital verenler bugün bakıyoruz ki istihbarat başkanlarıyla '15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin arkasında FETÖ yok' diyor. Anlaşılıyor ki arkadakilerin maskeleri düştü, boy gösteriyorlar. İstiyorlar ki 16 Nisan'da bu millet ayıkmasın, evet demesin. Türkiye güçlenmesin diye sahneye çıktılar bir bir. Hollanda'sı, Almanya'sı, İsviçre'si, Bulgaristan'ı sahneye çıktı. Hepsi de terör örgütlerine, PKK'sına, DEAŞ'ına, FETÖ'süne kucak açtıkları gibi hep beraber hayır diyorlar. Hayır cephesini oluşturdular. İçeride de bizimkiler bu konuya iştirak etmeye başladılar. Hadi onları anlıyoruz Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar da sizler niye hayır diyorsunuz onu anlayamıyoruz."

        - "Sistemle herkes birinci sınıf vatandaş olarak değerli olacak"

        Halk oylamasından evet çıktığı taktirde artık tek söz mercisinin millet olacağını vurgulayan Tüfenkci, milletin inançlarıyla alay eden, tepeden bakanların bir daha iktidara gelme şanslarının bulunamayacağını kaydetti.

        Cumhurbaşkanlığı sistemiyle tek hakemin de millet olacağını anlatan Tüfenkci, "Cumhurbaşkanlığı sistemi şunu getiriyor, yüzde 51 alamayan hiç kimse iktidar olamayacak. Yani Türkiye'de her 2 kişiden birinin oyunu alabilecek, Türkiye ortalamasını yakalayabilecek birisi Cumhurbaşkanı olacak. Bunun için de birlik ve beraberliği sağlayacak, uzlaşmayı sağlayacak bir liderle ancak Türkiye yönetilecek. Artık bundan sonra şu veya bu denilerek kimse ötekileştirilmeyecek. Herkes birinci sınıf vatandaş olarak değerli olacak. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemi bunu getiriyor." diye konuştu.

        Bakan Tüfenkci daha sonra ilçeye bağlı Sürgü Mahallesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

        Daha sonra mahallede toplanan vatandaşlara seslenen Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kişi için değil, memleket için getirildiğini bildirdi.

        Bakan Tüfenkci'ye ziyaretlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler