Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da nevruz öncesi terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 68 kişi adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 15-16 Mart'ta kentte terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda göz altına alınan 74 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 6'sı savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Nevruz kutlamalarında sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 20'si 18 yaşından küçük 68 şüpheli ise Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        - Nevruz olaysız geçti

        Güvenlik güçlerinin operasyonları ve aldığı önlemler sonucu, izinsiz gösterilerin sıklıkla yaşandığı Gülbahçesi, Şakirpaşa, Dağlıoğlu, Küçük Dikili ve 19 Mayıs mahallerinde nevruz olaysız geçti.

        Adana Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl söz konusu bölgelerde yapılan izinsiz gösterilerin görüntülerini de basınla paylaştı. Görüntülerde, bu yıl herhangi vaka meydana gelmeyen mahallelerde geçen yılki nevruz kutlamaları sırasında ateş yakan ve polise taş atan grupların çıkardığı olaylar yer alıyor.

        Emniyet yetkilileri, alınan tedbirler sayesinde bu yıl nevruzda herhangi bir olay yaşanmadığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler